Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής – Κατηγορούμενος για την δολοφονία Φύσσα παραδέχθηκε ότι κάλεσε το τάγμα εφόδου

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με έναν από τους κατηγορούμενους να παραδέχεται ότι έκανε την μοιραία κλίση στο τάγμα εφόδου.

Μετά από τέσσερα χρόνια που ξεκίνησε η δίκη της Χρυσής Αυγής σήμερα ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων. Πρώτος στο εδώλιο βρέθηκε ο Ιωάννης Άγγος μέλος της οργάνωσης της τοπικής της Νίκαιας, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν εκείνος που εντόπισε τον Παύλο Φύσσα σε καφετέρια της περιοχής και ειδοποίησε ομάδες μελών και στελεχών της ΧΑ που καταδίωξαν τον άτυχο Φύσσα.

Ο Ιωάννης Αγγος μετά από βροχή ερωτήσεων της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρίας Λεπενιώτου, παραδέχθηκε πως ήταν αυτός που έκανε το κρίσιμο τηλεφώνημα που κινητοποίησε την ομάδα Χρυσαυγιτών η οποία καταδίωξε τον Παύλο Φύσσα.

Ο κατηγορούμενος συνέχισε λέγοντας πως από το σπίτι του λίγο μετά τα μεσάνυχτα άκουσε φασαρία και «τα ουρλιαχτά της κοπέλας του Φύσσα» οπότε κατέβηκε κάτω. Εκεί έμαθε, όπως είπε, από αστυνομικό της ΔΙΑΣ πως «μαχαίρωσαν ένα παλικάρι και έχουν πιάσει κάποιον Ρουπακιά». Αμέσως μετά πήρε τηλέφωνο τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη και τον ρώτησε για το περιστατικό και σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο Παστέλης δεν γνώριζε τίποτα.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa