Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Πλακώθηκαν» οι δικηγόροι των κατηγορούμενων, ο Μίχος «έδειξε» Μιχαλολιάκο

Επεισοδιακή ήταν η απολογία του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Νίκου Μίχου που διακόπηκε μετά από διαπληκτισμό ανάμεσα στους δικηγόρους των κατηγορούμενων στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης. Ο Μίχος είπε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος ήταν ενήμερος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήδη από το ίδιο βράδυ, καθώς «τα τηλέφωνα έσπασαν».

Στη συνέχεια οι συνήγοροι Μίχου και Μιχαλολιάκου άρχισαν να τσακώνονται κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης -κάτω από χειροκροτήματα του ακροατηρίου- με τον πρώτο να αποκαλεί «φασιστάκο» συνάδελφό του και τον δεύτερο να τον αποκαλεί «ηλίθιο».

Ο Νίκος Μίχος, που έχει ανεξαρτητοποιηθεί από τη Χρυσή Αυγή από το 2017, παρέμεινε στη γραμμή της «σκευωρίας» επικαλούμενος την εμπλοκή του Τάκη Μπαλτάκου, πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, δηλώνοντας: «εκμεταλλεύτηκαν τον φόνο, που είναι καταδικαστέος, και έστησαν μια σκευωρία, ύστερα από την άνοδο που είχε η Χρυσή Αυγή».

Ο κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης περιέγραψε όσα συνέβησαν το βράδυ της δολοφονίας, «αδειάζοντας» τη συγκατηγορούμενή του, Ελένη Ζαρούλια, η οποία είχε πει ότι ο σύζυγός της Νίκος Μιχαλολιάκος, είχε ενημερωθεί για το συμβάν την επόμενη ημέρα το μεσημέρι.

Μάλιστα, απέδωσε ευθύνες στον γενικό γραμματέα του κόμματος καθώς άργησε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, ενώ δεν προχώρησε σε διαγραφές όπως όφειλε. «Βγήκε μια μέρα ο Μιχαλολιακος και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη χωρίς να ξέρουμε τίποτα. Έπρεπε να την αναλάβει και να προχωρήσουμε σε διαγραφές. Αυτός το έκανε προεκλογικά, μόνος του, σε λάθος χρόνο και χωρίς διαγραφές» ανέφερε.

Οι διάλογοι με την πρόεδρο

Πρόεδρος: Ποιός σας ενημέρωσε για τον Φύσσα;

Κατηγορούμενος: Είχα μιλήσει εκείνη τη νύχτα με όλους. Ο Παναγιώταρος ήταν; Ο Λαγός; Θυμάμαι με εκείνον που μίλησα έβριζε θεούς και δαίμονες.

Πρ.: Και ο αρχηγός;

Κατηγ.: Αν θυμάμαι καλά μου είπε ότι μίλησε με τον Μιχαλολιάκο και έβριζε κι εκείνος. Είχε γίνει χαμός σας λέω. Οι πάντες έβριζαν. Ρώτησα ‘ποιός το έκανε ρε Γιάννη;’ Αυτός ο ηλιθιος, αυτός ο γελοίος, μου είπε.

Πρ.: Τον ήξερε δηλαδή;

Κατηγ.: Δεν ξέρω….

Σε σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είπε: «Την ημέρα της δολοφονίας ήμουν στην Εύβοια. Με πήραν και μου είπαν ότι έγινε ένα περιστατικό με κάποιο Ρουπακιά, τον οποίο δεν ήξερα. Πέσαμε όλοι από τα σύννεφα. Όλοι βρίζαμε. Έγινε ένα μπάχαλο εκείνο το βράδυ. Ξυπνήσαμε και δεν ξεραμε τι είχε συμβεί. Ήταν αισχρό. Όσο πολιτικός αντίπαλος κι αν είσαι με κάποιον δεν κανεις τέτοιο πράγμα. Το καταδικάσαμε. Δεν ξέραμε τι έχει γίνει. Μας είπαν στην αρχή για καβγά στο ποδόσφαιρο, μετά ειπαν ότι είχαν προηγούμενα, αλλά ότι και να ήταν το καταδικάσαμε όλοι. Είχαμε τρελαθεί όλοι γιατί ήταν το κόμμα σε άνοδο και θα έπεφτε από τέτοιο πράγμα. Ήταν χοντρό για εμάς. Μας στοίχισε πολύ». Μάλιστα, κατονόμασε ως εμπλεκόμενη την Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας, καταλήγοντας: «δεν γίνεται για μια χούφτα ανθρώπους να καταδικαστούμε όλοι», ενώ πρόσθεσε ότι: «μετά το Φύσσα πιστεύω έπρεπε να διαγραφούν οι υπεύθυνοι της τοπικής. Μας είχαν πει ότι μόλις βγει ο αρχηγός από την φυλακή θα γίνουν όσα πρέπει. Μας ζητούσαν να είμαστε ήρεμοι και να περιμένουμε».

Ο Νικος Μίχος επέμεινε ότι ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ κάποια εντολή, «δείχνοντας» την ίδια ώρα το πολιτικό συμβούλιο. Όπως κατέθεσε, «εντολή δεν δόθηκε καμία. Σε εμένα και στην τοπική μου (σ.σ. στην Εύβοια) έλεγαν να είναι όλα ήρεμα και ωραία. Τώρα τί ειχε συζητηθεί στο πολιτικό συμβούλιο δεν μπορώ να το ξέρω, μόνο όσοι συμμετείχαν μπορεί αν έχουν εικόνα». Τέλος, αναφέρθηκε στα οικονομικά του κόμματος, καθώς αναρωτήθηκε πού πήγαιναν τα χρήματα από τις συνδρομές.

«Υπήρχαν έσοδα. Δεν ήταν κακό να ξέρουμε που πάνε τα χρήματα. Εγώ μίλησα, αλλά αντιδρούσαν πολλοί. Έγιναν και αλλά περιστατικά και είπα τέλος φεύγω. Δεν δουλεύαμε καλά σαν κόμμα, αξιοκρατικά», δήλωσε.

Πηγές: news247.gr, ethnos.gr, Twitter

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa