Κοινωνία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τον απειλούσαν να καταθέσει αυτά που ήθελαν

Η δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται με την απολογία του κατηγορούμενου Γιώργου Δήμου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, ισχυρίστηκε πως τον απείλησαν να πει συγκεκριμένα πράγματα στην αστυνομία και αν δεν το έκανε «θα ευχόταν να μην είχε γεννηθεί».

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε πως την επόμενη ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, του τηλεφώνησε ηγετικό στέλεχος της ΧΑ και του ζήτησε να μεταβεί στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων. Η συνάντηση δεν έγινε όμως εκεί και κανονίστηκε να γίνει κοντά στο σπίτι του.

Στην συνάντηση ένας συγκατηγορούμενος του του είπε: «Θα σου πω εγώ τι να πεις στην αστυνομία, όταν ανοίξουν τα τηλέφωνα. Θα πεις ότι βρέθηκες τυχαία στο Κερατσίνι ότι είδες φασαρία και πήρες τον Ρουπακιά τηλέφωνο. Θα σου βρούμε εμείς δικηγόρους». Στην συνέχεια ο ίδιος αρνήθηκε και είπε ότι «Μη με ανακατεύεις με τέτοια. Του είπα: Και να ανοίξουν τα τηλέφωνα εγώ θα πω την αλήθεια. Πάτε καλά θα με μπλέξετε σε μια δολοφονία…» «Στη συνάντηση μου είπε ότι θα μουν κάνουν το βίο αβίωτο και ότι καλύτερα να μην είχα γεννηθεί. Μου είπε να καταθέσω στις Αρχές ότι μου έλεγε γιατί διαφορετικά θα με έβρισκαν και θα με σκότωναν. Εγώ ήμουν απλό μέλος της Χρυσής Αυγής και γράφτηκα στην Τοπική της Νίκαιας για να παίρνω τρόφιμα…».

Ο Γιώργος Δήμου συνέχισε ότι κείνο το βράδυ είχε τηλεφωνήσει στον Ρουπακία διότι είχε λάβει SMS από την τοπική οργάνωση της ΧΑ της Νίκαιας και τότε ο Ρουπακιάς του είπε να τηλεφωνήσει στο στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας Γ. Πατέλη.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa