Πολιτική

Δίνει λύση στο αδιέξοδο της μη κυβερνησιμότητας στους δήμους η ΝΔ

Στην ΝΔ ποντάρουν αρκετοί αυτοδιοικητικοί για την επόμενη ημέρα, συγκεκριμένα από την 1η Σεπτέμβρη που αναμένονται να αναλάβουν οι νέες δημοτικές αρχές, μετά το αδιέξοδο που κατά μεγάλη πιθανότητα θα δημιουργήσει το νέο εκλογικό σύστημα στην κυβερνησιμότητα των δήμων.

Η ΝΔ αν και έχει δεσμευτεί ότι θα καταργήσει τις διατάξεις του Κλεισθένη που αναφέρονται στο νέο εκλογικό σύστημα – κάτι όμως που θα ισχύσει από τις επόμενες εκλογές στην αυτοδιοίκηση, επεξεργάζεται ήδη σχέδιο, αν γίνει κυβέρνηση την 8η Ιουλίου, ώστε οι νέες δημοτικές και περιφερειακές αρχές να ξεπεράσουν τα ζητήματα μη κυβερνησιμότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η ΝΔ προσανατολίζεται σε δύο τομείς. Πρώτον στα ενισχυμένα καθήκοντα της Οικονομικής Επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής, όπου σύμφωνα με την Πειραιώς εκεί θα έχει ούτως ή άλλως πλειοψηφία η δημοτική Αρχή αλλά και σε αυξημένες αρμοδιότητες του δημάρχου, όπου σε περίπτωση αδιεξόδου θα παίρνει «πάνω του» την απόφαση.

Το ρεπορτάζ επιβεβαίωσε και στην εκπομπή Δημοσκοπήσεις του Atticatv ο πρώην γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού Μανώλης Γραφάκος:

Ρεπορτάζ: Γιώργος Λαιμός

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa