Περιβάλλον

Δείτε μια από τις πιο μυστηριώδεις γάτες του κόσμου!

Οι ζωολόγοι, που δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα να μελετήσουν ολοκληρωτικά, αυτή τη μυστηριώδη γάτα, δηλώνουν ευχαριστημένοι με κάνε νέα εικόνα της που βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Ο φακός κινέζων επιστημόνων κατάφερε να συλλάβει μια γάτα που το επιστημονικό της όνομα είναι Pardofelis marmorata. Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν κάμερα υπέρυθρης ακτινοβολίας και η μυστηριώδης γάτα «συνελήφθη» στα βουνά Γκοαλιγκόνγκ στη νοτιοδυτική Κίνα. Το ζώο, είναι ένα από τα σπανιότερα είδη στον κόσμο και θα μπορούσε να κινδυνεύσει με εξαφάνιση στο εγγύς μέλλον.
Οι ζωολόγοι, που δεν έχουν ακόμη τη δυνατότητα να την μελετήσουν ολοκληρωτικά,  είναι ευχαριστημένοι με κάθε νέα εικόνα της που βλέπει το φως της δημοσιότητας.  Μεταξύ των γνωστών χαρακτηριστικών της, η μεγαλύτερη ιδιαιτερότητα είναι οι αναλογίες του σώματος: το μήκος της είναι σχεδόν ίσο με εκείνο της ουράς, δηλαδή 50-55 εκατοστά.

Οι γάτες Jasper, όπως είναι επίσης γνωστές, κατοικούν στην ηπειρωτική επικράτεια της Νοτιοανατολικής Ασίας, τα ανατολικά Ιμαλάια, τη Σουμάτρα και το Βόρνεο. Ο βιότοπός τους είναι τα τροπικά δάση . Όντας νυχτερινός κυνηγός, η συγκεκριμένη  γάτα τρέφεται με τρωκτικά, ιδιαίτερα με σκίουρους, αν και η διατροφή τους περιλαμβάνει και βατράχια, πουλιά και έντομα. Σε αντίθεση με τη γάτα της Βεγγάλης, κινείται κυρίως μέσω των κορυφών των δέντρων.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa