Κοινωνία

Δείτε τι είπε ο Λιβανέζος δημοσιογράφος που τον πέρασαν για αεροπειρατή

Σπάει την σιωπή του ο Λιβανέζος δημοσιογράφος ο οποίος συνελήφθη στη χώρα μας εξαιτίας της συνωνυμίας του με έναν αεροπειρατή που είχε τελέσει αεροπειρατεία το 1985. Να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος μετά από σήμα των γερμανικών αρχών συνελήφθη στην Ελλάδα και κρατήθηκε για πέντε μέρες μέχρι να ξεκαθαρίσει το πράγμα και διαπιστωθεί ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό.

Συγκεκριμένα ο κ. Σαλέχ μίλησε στην Καθημερινή και ανέφερε ότι «Το κελί μύριζε σαν δημόσιο ουρητήριο». Όταν κατάλαβαν το λάθος των Γερμανών, οι ελληνικές αρχές του είπαν: «Ο υπουργός σάς ζητάει συγγνώμη. Το λάθος έγινε επειδή το ένταλμα των Γερμανών ήταν “κούφιο”. Δεν είχε δακτυλικά αποτυπώματα ούτε επαρκή στοιχεία».

Λίγο πρι αναχωρήσει με το πλοίο του ο κ. Σαλέχ ανέφερε ότι του ζήτησαν να  βάλει την υπογραφή του σ’ ένα έγγραφο ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα όταν ταξιδέψει ξανά στην Ελλάδα και εκείνος αποκρίθηκε πως Πραγματικά, πιστεύετε πως θα ξαναέρθω στη χώρα σας; Πάντα θεωρούσα πως κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί σε χώρες όπως η Συρία ή το Ιράκ, αλλά όχι στην Ελλάδα, μια δημοκρατική, ευρωπαϊκή χώρα. Μια συγγνώμη δεν διαγράφει τα όσα έζησα αυτές τις πέντε ημέρες»,

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa