Πολιτική

Μόρια: Δεν θα γίνουν ανεκτές παραβατικές συμπεριφορές

Κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται στο νησί της Λέσβου με εντολή του πρωθυπουργού, όπως ανακοίνωσε μετά την έκτακτη διϋπουργική σύσκεψη, ο Στέλιος Πέτσας.

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης, Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι «Η Μόρια δεν μπορεί να συνεχίσει όπως τη ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Χρειάζεται κλειστή, ελεγχόμενη δομή. Μια δομή ασφαλής που θα προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες και μικρότερη από την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα».

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως τα οκτώ από τα 35 κρούσματα εντοπίστηκαν και οδηγήθηκαν σε χώρο απομόνωσης. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «Έχουν καταστραφεί οι χώροι διοίκησης, άλλες διοικητικές εγκαταστάσεις και ένα μέρος μόνο από τον χώρο φιλοξενίας».

Ακόμα συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή αγνοούμενους. Ξεκαθάρισε επίσης πως «φαινόμενα παραβατικότητας δεν θα μείνουν ατιμώρητα».

Επίσης είπε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε – τουλάχιστον από τα μέχρι στιγμής στοιχεία- από διαμένοντες στον καταυλισμό.

Σε ότι έχει να κάνει με το ερώτημα για το που θα μείνουν τώρα όλοι αυτοί οι άνθρωποι ο υπουργός τόνισε ότι «Οι πλέον ευάλωτοι περίπου 1.000 στον αριθμό θα διανυκτερεύσουν σε πλοίο που διέθεσε η Blue Star Ferries. Επίσης αύριο θα καταπλεύσουν δύο αρματαγωγά για προσωρινή φιλοξενία τους». Οι υπόλοιποι θα μείνουν σε σκηνές που θα εγκατασταθούν στη Μόρια, σε κομμάτι του ΚΥΤ που δεν καταστράφηκε. Επίσης θα μείνουν σε τρίτους χώρους, σε σημεία που θα υποδειχθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δείτε live την ενημέρωση:

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa