Πολιτική

Μήνυμα νίκης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα Χανιά – Δείτε για τι δεσμεύτηκε

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην αρχή της ομιλίας του χαιρέτησε το οποίο ήταν συγκεντρωμένο στο λιμάνι των Χανίων και είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για μένα. Έρχομαι στον τόπο μου για πρώτη φορά έτοιμος να αντιμετωπίσω τις πρώτες εκλογές ως αρχηγός της ΝΔ. Αυτή η υποδοχή που μου επιφυλάξατε είναι συγκλονιστική. Σκέφτομαι αυθόρμητα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και πόσο περήφανος θα ήταν σήμερα αν ήταν μαζί μας».

Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ότι «Όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί θα καταφέρουμε να κάνουμε “γαλάζια” την Κρήτη… Η ενότητα θα σκεπάσει τη διχόνοια, τις πολιτικές του μίσους. Θα πάμε με όλους, για το καλό όλων».
Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε για τη μη εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου και διατήρησή του στα επίπεδα που ισχύει σήμερα. Ακόμα δήλωσε χαρακτηριστικά «Δεσμευόμαστε για τη διατήρηση του αφορολόγητου εκεί που είναι σήμερα. Καταργούμε τη μείωση του αφορολόγητου που μόνος του ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μείωση αφορολόγητου που θα στερήσει από 1.1.2020 μία σύνταξη και ένα μισθό. Αυτοί που κατήργησαν το ΕΚΑΣ και πήραν 2000 ευρώ ετησίως από το εισόδημα κάθε συνταξιούχο έρχονται ως προστάτες. Βαφτίζουν ένα επίδομα ως 13η σύνταξη».

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έμεινε μόνο εκεί διότι δεσμεύτηκε και για μέτρα που θα βοηθήσουν την ελληνική οικογένεια. «Οι παροχές ήταν ένα αντίδωρο για εξαγορά ψήφων. Το δικό μας σχέδιο μειώνει το φορολογικό συντελεστή στο 9%, καθιερώνει αφορολόγητο 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, δωρεάν πρόσβαση σε παιδικό σταθμό για κάθε ελληνόπουλο και με απασχολεί προσωπικά το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, δίνω 2.000 ευρώ για κάθε ελληνόπουλο που θα γεννιέται στην πατρίδα μας» είπε χαρακτηριστικά.

Για ότι έχει να κάνει για την επιχειρηματικότητα ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε όταν η ΝΔ θα έρθει στην κυβέρνηση «η εργασία και το κέρδος θα σταματήσουν να τιμωρούνται. Και το κράτος θα πάψει να είναι συνέταιρος του μικρού επιχειρηματία και του ελεύθερου επαγγελματία. Κοιτάζω τα νέα παιδιά και τους λέω ότι δική μου προτεραιότητα είναι στις νέες δουλειές. Δουλειές, δουλειές, δουλειές. Καλοπληρωμένες. Που θα προκύψουν μόνο από μία έκρηξη επενδύσεων».

Δείτε την ομιλία

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa