Πολιτική

«Κεραυνοί» Μητσοτάκη κατά Τσίπρα: «Δεν είστε τυχερός, θρασύς είστε» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μητσοτάκης Βουλή παιδεία

Κατά την διάρκεια της δευτερολογίας του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά  ότι «κ. Τσίπρα, αφήσατε σαφέστατη υπόνοια ότι το έργο το έγραψε ο κ. Γεραπετρίτης όταν γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο επιμελητής δεν έχει ευθύνη ταύτισης ή συμφωνίας με τα κείμενα. Την επόμενη φορά να μην διαστρεβλώνετε την πραγματικότητα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «το νομοσχέδιο ήταν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ. Αν δεν είχε προκύψει η πανδημία, το νομοσχέδιο θα είχε ψηφιστεί τον Μάιο.
ως προς τον πυρήνα των επιχειρημάτων σας, ότι δηλαδή έρχεται η μεγαλύτερη ύφεση. Για αυτή την οικονομική πραγματικότητα, δεν φταίει η κυβέρνηση. Είναι παγκόσμια κατάσταση και δεν είναι ύφεση Μητσοτάκη, όπως είπατε. Όταν θα έρθει, όμως η ανάκαμψη θα λέτε «ανάκαμψη Μητσοτάκη;»».

Παράλληλα τόνισε ότι «Εμείς ορίζουμε με ποιον τρόπο μπορούν να γίνονται οι συναθροίσεις ώστε να μην προσβάλλονται τα δικαιώματα και των υπόλοιπων πολιτών. Θέλω να μου πείτε μία χώρα της ΕΕ όπου δεν υπάρχει αντίστοιχο πλαίσιο. Είμαστε η εξαίρεση γιατί και εσείς είχατε μείνει με το πλαίσιο του 1971. Ερχόμαστε να φέρουμε εις πέρας μια δύσκολη άσκηση ισορροπία μεταξύ δύο δικαιωμάτων».

Την ίδια στιγμή σημείωσε «Ως προς αυτά που είπε η κ. Γεννηματά και τις υπερβολές που είπε ότι ξαναγράφτηκε το νομοσχέδιο: Η αλήθεια είναι ότι το ΚΙΝΑΛ επιχείρησε να βελτιώσει το νομοσχέδιο. Και να σήμερα είναι βελτιωμένο. Αυτή είναι η ουσία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Το σέβομαι αυτό. Αυτό έκανε το ΚΙΝΑΛ».

Τέλος άσκησε δριμεία κριτική κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Ακουσα τον κ. Τσίπρα για όσα υποστήριξε για τη Μεταπολίτευση. Μας είπατε για το πόσο τυχερός είστε που απολαύσατε τη Μεταπολίτευση. Εσείς τα λέτε αυτά; που κάνατε καριέρα λοιδορώντας τα δύο μεγάλα κόμματα της Μεταπολίτευσης; Δεν είστε τυχερός κ. Τσίπρα, θρασύς είστε. Αρκετά με την υποκρισία. Κυβερνήσατε με τον κ. Καμμένο. Είχατε την επιλογή να κυβερνήσετε με άλλα κόμματα και επιλέξατε τους ΑΝΕΛ. Κυβερνήσατε με αυτούς που σας ταίριαζαν. Η απόπειρα να εμφανιστείτε ως κληρονόμος δυνάμεων της Μεταπολίτευσης είναι καταδικασμένη σε αποτυχία».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa