Εκλογές 2019 Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων! Αποθέωση έξω από την Πειραιώς!

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του μετά τη συντριπτική νίκη και την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές. «Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων», τόνισε ο νέος πρωθυπουργός.

«Όλοι να πάμε μαζί, ενωμένοι μπροστά. Ευχαριστώ του Έλληνες για την εμπιστοσύνη τους. Αναλαμβάνω την διακυβέρνηση του τόπου έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης.

Θα εργαστώ για να πείσω όλους ότι είμαι πρωθυπουργός όλων. Είμαστε πολύ λίγοι για να είμαστε διχασμένοι. Ξέρω τις δυσκολίες που με περιμένουν.

Δεν εκφράστηκε απλά η θέληση να κλείσει ένας κύκλος βαθιά επώδυνος. Εκφράστηκε η επιθυμία του να μεγαλουργήσουμε στον τόπο μας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε και μήνυμα στους Έλληνες που μετανάστευσαν στα χρόνια της κρίσης: «Έλληνες του εξωτερικού να έχετε το βλέμμα σας και την καρδιά σας στραμμένο στην πατρίδα. Δεν είμαστε κοινωνία χαμηλών προσδοκιών και ελάχιστων απαιτήσεων. Από σήμερα δουλεύουμε για να αλλάξουμε τη χώρα από την οποία φύγατε.

Δεν θα διαψεύσω τις ελπίδες κανενός. Θα κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη. Έχω δεσμευτεί για αποτελεσματικό κράτος, χαμηλότερους φόρους και ισχυρή ανάπτυξη.

Το κύρος της Δημοκρατίας και των θεσμών θα αποκατασταθεί. Η διαφάνεια, η λογοδοσία και η αξιοκρατία επιστρέφουν στη χώρα.

Η Βουλή θα δουλέψει όλο το καλοκαίρι. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Δεν ζητώ περίοδο χάριτος. Ενωμένοι μπορούμε να γράψουμε τη δικιά μας ιστορία.

Από αύριο, ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός και ο ήλιος πιο φωτεινός».

Αποθέωση έξω από την Πειραιώς

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώρισε την αποθέωση έξω από την Πειραιώς, ενώ μίλησε στους συγκεντρωμένους «γαλάζιους» οπαδούς.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπολίτες μας. Το βάρος ευθύνης είναι μεγάλο. Το αναλαμβάνω με απόλυτη αίσθηση της κατάστασης της χώρας. Είναι μια σπουδαία στιγμή για μένα προσωπικά. Η δικαίωση ενός αγώνα που ξεκίνησε πριν από 3,5 χρόνια. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα που με υποστήριξε, τη γυναίκα μου τη Μαρέβα και τα παιδιά μου που μου έδωσαν τη δύναμη να στέκομαι εδώ. Έχω βαθιά πίστη στις αστείρευτες δυνατότητας αυτού του λαού. Θέλω να δώσω τη δυνατότητα στα παιδιά που έφυγαν, να το επιλέξουν να γυρίσουν. Θέλω η Ελλάδα να μην είναι επαίτης και φτωχός συγγενείς.

Σας ζήτησα ισχυρή εντολή και μου τη δώσατε: ισχυρή εντολή με αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτή την εντολή θα την αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτή η νίκη είναι μια νίκη της Ελλάδας εντός και εκτός της πατρίδας. Θέλω να είστε δίπλα μας στα εύκολα και στα δύσκολα. Θα επιτελέσουμε την αποστολή μας στο ακέραιο. Αύριο ο ουρανός θα είναι πιο φωτεινός και ο ουρανός πιο γαλανός. Σας ευχαριστώ πολύ».

«Νά τος, νά τος ο πρωθυπουργός», «Μητσοτάκης, Μητσοτάκης» και «Χρόνια πολλά πρωθυπουργέ» ήταν τα συνθήματα που δόνησαν την ατμόσφαιρα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa