Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης προς Τουρκία: Η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται

Κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξλαντερ Βούτσιτς ανέφεραν πως οι μεταξύ τους συνάντηση ήταν μια ακόμα ευκαιρία να επιβεβαιωθούν οι άριστες σχέσεις της Ελλάδας με την Σερβία.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Σερβίας για την πρωτοβουλία που ανέλαβε να φιλοξενηθούν στην Σερβία ασυνόδευτα προσφυγόπουλα που διαμένουν στην χώρα μας.

Τη ίδια στιγμή ο κ. Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα προς πολλές κατευθύνσεις και τόνισε πως η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται. «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας… Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας -Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Από την μεριά του ο Σέρβος πρόεδρο δήλωσε ότι η χώρα του υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια σύνορά της. Στη συνέχεια ανέδφερε πως η Σερβία θα υποστηρίξει την Ελλάδα και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER