Για «στημένο διαγωνισμό στην πώληση της ΔΕΗ» κάνει λόγο ο κ. Σκουρλέτης, ο οποίος δεν «έδειξε» μόνο τους δανειστές πίσω από αυτή την προσπάθεια αλλά και επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία χαρακτήρισε ως «βαποράκια συμφερόντων» που θέλουν να κάνουν «ρεσάλτο στην δημόσια περιουσία».

Συγκεκριμένα μιλώντας σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κ. Σκουρέλτης προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες – τις οποίες όμως ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να αποδείξει – ενώ υπογράμμισε: «Όταν σε εξαναγκάζονται από τώρα μέχρι τον Ιούνιο να πουλήσεις αντιλαμβάνεσαι ότι είναι ένας στημένος διαγωνισμός. Όταν υπάρχει μια εξαναγκασμένη διαδικασία τότε καταλήγεις να χάνεις χρήματα».

«Βαποράκια συμφερόντων»

Μάλιστα, ο κ. Σκουρλέτης στην συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ υπογράμμισε: «υπάρχουν βαποράκια συμφερόντων που οδηγούν στην εξέλιξη αυτή προκειμένου να ικανοποιήσουν εγχώρια και όχι μόνο συμφέροντα», εκτίμησε δε ότι έρχονται κάποιοι να κάνουν «ρεσάλτο στη δημόσια περιουσία».

«Φοβάμαι ότι θα πωληθεί όσο-όσο η ΔΕΗ. Υπάρχουν πιέσεις από την πλευρά των δανειστών. Όλα τα είχαμε συμφωνήσει με τους δανειστές, δεν υπήρχε θέμα για μικρή ΔΕΗ κά. Ωστόσο, έρχονται τώρα και αλλάζουν τα συμφωνηθέντα».

«Κανιβαλισμός»

Ο κ. Σκουρλέτης επιμένει στην θέση του περί κανιβαλισμού της ΔΕΗ και διευκρίνισε ότι ο χαρακτηρισμός αυτός δεν αφορά την κυβέρνηση αλλά στα αιτήματα που έχουν θέσει οι δανειστές. Ωστόσο, υπογράμμισε πως πίσω από την «όσο-όσο πώληση της ΔΕΗ κρύβεται ιδεοληψία και δογματισμός».

Ο Σόιμπλε

Ο κ. Σκουρλέτης κατήγγειλε επίσης και τον ρόλο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. Β. Σόιμπλε σημειώνοντας ότι ο Σόιμπλε θέλει να ρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ. «Απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν συνωμοτήσει οι πάντες. Δεχόμαστε πόλεμο».

Ιδιωτικοποίηση αλλά… όχι με «βίαιο» τρόπο

Ο υπουργός Εσωτερικών που κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις μετά το άρθρο του που προκάλεσε αντιδράσεις στο Μαξίμου και στο οποίο έκανε αφορά στην ΔΕΗ, λέγοντας «όχι στον καναβαλισμό της», εμφανίστηκε πιο… μετριοπαθής, χωρίς ωστόσο να κλείνει το ρήγμα που έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση μεταξύ του ίδιου και μερίδας βουλευτών και στελεχών του κόμματος και του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο κ. Σκουρλέτης επί της ουσίας εμφανίστηκε θετικός στο άνοιγμα της αγοράς και στην ΔΕΗ, αφού το χαρακτήρισε ως «πραγματικότητα που δεν μπορείς να την αγνοήσεις, αλλά όχι μέσω του… μνημονίου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «όχι μέσα από «βίαιο τρόπο».

 

 

Σχολιάστε ...