Οικονομία Παρασκηνιακά

Δεν αποκλείεται να δούμε προεκλογικούς … μουσαμάδες και στο Ελληνικό!

Δύο εβδομάδες από τη ρητή δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι οι τρεις εκκρεμείς υπουργικές αποφάσεις για την εκκίνηση της επένδυσης στο Ελληνικό θα ξεμπλοκάρουν μέσα στις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης της ΝΔ, και πληροφορίες αναφέρουν πως  κινητοποιήθηκε ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός ώστε να προλάβει, άρον άρον, να φανεί ότι είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που προωθεί το πρότζεκτ.

Δεν αποκλείεται μάλιστα την επόμενη εβδομάδα, όπως σημειώνει το iefimerida,  να δούμε και άλλη μια επικοινωνιακή φιέστα, όπως αυτή με τους… μουσαμάδες στο Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα,  με τον πρόχειρο τρόπο που όλα δείχνουν ότι λειτουργεί η κυβέρνηση ακόμη και τις τελευταίες της μέρες, πιθανότατα θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην μεγαλύτερη επένδυση της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 24 Ιουνίου ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών Αθ. Δημάκης απέστειλε σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες των συναρμοδίων Υπουργείων και Δήμων επείγον αίτημα για να καταθέσουν εγγράφως τις παρατηρήσεις τους για την επένδυση, καθώς υπήρχαν πολλές ελλείψεις στις εισηγήσεις των υπηρεσιών.

Επιπλέον, χθες η κυβέρνηση εσπευσμένα δημοσίευσε ΦΕΚ με το οποίο γίνεται προσπάθεια να διευθετηθούν τα λάθη του κτηματολογίου στην έκταση του πρώην αεροδρομίου, με σκοπό την υπογραφή την επόμενη εβδομάδα μιας από τις τρεις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που λείπουν για να ξεμπλοκάρει επιτέλους η επένδυση στο Ελληνικό. Δηλαδή, ότι δεν έγινε στα τελευταία 2 χρόνια, να γίνει στο παρά πέντε των εκλογών!

Όλα, ωστόσο, δείχνουν ότι για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση νομοθετεί πρόχειρα με τεράστιο κίνδυνο να προκληθούν νέα προσκόμματα στο πρότζεκτ, καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόνοια για να παρακαμφθούν τα εμπόδια της γραφειοκρατίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το υπουργείο Πολιτισμού θεωρεί ότι είναι αναγκαίο όλες οι μελέτες των κτιρίων που θα κατασκευαστούν στο Ελληνικό να περνούν και από την δική του έγκριση, ενώ τίποτα ακόμη δεν έχει γίνει για το περιβόητο… δάσος που ξαφνικά ανακάλυψαν οι αρμόδιες υπηρεσίες στην έκταση του παλιού αεροδρομίου, όπως και τα 20 εγκαταλελειμμένα κτίρια που κηρύχθηκαν διατηρητέα δυσχεραίνοντας το πρότζεκτ και καθυστερώντας επί μήνες την κατάθεση των μελετών.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa