Κόσμος

Δεν κάνει πίσω ο «Σουλτάνος» – Η Τουρκία συνεχίζει να στηρίζει τον Σάρατζ

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται να είναι ανυποχώρητος στο θέμα της Λιβύης και φάνηκε αυτό κατά την διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στην Τουρκία.

Κατά την διάρκεια των κοινών δηλώσεων τους η κ. Μέρκελ ανέφερε ότι «πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες η εύθραυστη κατάπαυση του πυρός να μετατραπεί σε μόνιμη εκεχειρία στη Λιβύη».  Στη συνέχεια δήλωσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να παράσχει οικονομική βοήθεια για τη βελτίωση των συνθηκών φιλοξενίας των Σύρων προσφύγων που φεύγουν από την επαρχία Ιντλίμπ προς την Τουρκία.

Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «Είμαστε αποφασισμένοι να μην εγκαταλείψουμε μόνους τους τους Λίβυους αδελφούς μας αυτές τις δύσκολες μέρες. Η υποστήριξη προς την κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης δεν είναι επιλογή αλλά υποχρέωση σύμφωνα με την απόφαση 2250 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Παράλληλα συμπλήρωσε πως «Δεν θα αφήσουμε μόνον του τον Αλ Σάρατζ, είμαστε αποφασισμένοι να τον στηρίξουμε και δεν κατανοούμε πώς αναγνωρίζεται από κάποιες χώρες ο πραξικοπηματίας».

Την ίδια στιγμή σημείωσε ότι «να παράσχουν περισσότερη και ταχύτερη βοήθεια στους Σύρους καθώς είναι ανθρωπιστική ευθύνη». Ο Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, είπε ότι «το τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό που αποστέλλεται στη Λιβύη υποστηρίζει και εκπαιδεύει τις δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Τρίπολης».

Τέλος ανέφερε ότι «Οι χώρες που συμμετείχαν στην Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη δεν θα πρέπει να ευνοήσουν τον αντίπαλό του Φάγεζ αλ Σάρατζ, πρωθυπουργού της Λιβύης, τον Χαλίφα Χαφτάρ, αφού έφυγε από τη συνάντηση χωρίς να υπογράψει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός» .

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa