Πολιτική

«Δεν μας πτοούν οι απειλές»-Η απάντηση του εκδότη του «Π» Νίκου Καραμανλή σε «γνωστούς-άγνωστους» βομβιστές

Το μήνυμα που μου είχε αποσταλεί από άγνωστο πριν από καιρό ήταν ξεκάθαρο: «Σταμάτα να γράφεις, γιατί θα έχεις πρόβλημα».

Ο άγνωστος αποστολέας δεν ανέφερε βεβαίως τι θα έπρεπε να σταματήσουμε να γράφουμε στην εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ», ούτε βεβαίως συγκεκριμενοποίησε το «πρόβλημα», που θα είχα. Και βεβαίως, δεν ήταν η πρώτη φορά που στην εφημερίδα έφταναν τέτοιου είδους απειλές. Κάθε φορά που βάζαμε «βαθιά το μαχαίρι» και αποκαλύπταμε σκάνδαλα, στα οποία πρωταγωνιστούσαν κυρίως πρόσωπα «γνωστά και υπεράνω υποψίας», οι απειλές και οι προειδοποιήσεις ήταν πολλές. Φυσικά ενημερώναμε πάντα την Αστυνομία.

Αυτήν τη φορά όμως δεν περίμενα οι «άγνωστοι τρομοκράτες» να μου στείλουν ανήμερα της ονομαστικής μου εορτής «δώρο» μια χειροβομβίδα, την οποία είχαν αφήσει έξω από το σπίτι μου, δίπλα στην πόρτα εισόδου και το φυλάκιο, στο οποίο όμως δεν υπήρχε φύλακας-αστυνομικός, αφού τον είχε αποσύρει η Αστυνομία.

Ήταν σαφές ότι ήθελαν να τρομοκρατήσουν. Να προειδοποιήσουν. Να σταματήσει η εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» να γράφει για σκάνδαλα, στα οποία ενδεχομένως (αν όχι με βεβαιότητα) πρωταγωνιστούν οι ίδιοι οι αποστολείς της χειροβομβίδας.

Πλανώνται όμως πλάνην οικτράν, αν νομίζουν ότι θα μας τρομοκρατήσουν και θα σταματήσουμε τις αποκαλύψεις. Ξεκάθαρο και το δικό μας μήνυμα: Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στις απειλές.

Δεν πρόκειται να μας φοβίσουν ούτε οι χειροβομβίδες σας. Καθαρά και ξάστερα. Η εφημερίδα «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ», από την πρώτη ημέρα της έκδοσής της, κινείται αποκλειστικά και μόνο στη φωτεινή πλευρά της δημοσιογραφίας. Χωρίς οικονομικούς «προστάτες» και αφανείς χρηματοδότες. Δεν χαρίζεται στους «ισχυρούς», δεν υποκύπτει σε συμφέροντα και πιέσεις.

Στα δώδεκα χρόνια της κυκλοφορίας της, δεν επιχείρησε να ενδυθεί ένα άλλο ένδυμα από αυτό της αντικειμενικής και ανεξάρτητης από κάθε είδους δεσμεύσεις ενημέρωσης. Κάλυψε και καλύπτει τις εξελίξεις σε κρίσιμα θέματα της επικαιρότητας. Αποκάλυψε και αποκαλύπτει σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται πρόσωπα του δημόσιου βίου και ασκώντας εποικοδομητική κριτική συνέβαλε και συμβάλλει , ώστε η κοινή γνώμη να έχει πλουραλιστική και αντικειμενική ενημέρωση. Παλεύει και αποκαλύπτει με πάθος και αντικειμενικότητα. Υπηρετεί ή τουλάχιστον προσπαθεί να υπηρετεί μόνον την αλήθεια.

Στα τόσα χρόνια κυκλοφορίας της η εφημερίδα κέρδισε την εμπιστοσύνη του κοινού, επειδή ήταν «καθαρή» και κοίταξε τους αναγνώστες με ειλικρίνεια στα μάτια. Έτσι και θα συνεχίσουμε.

Απειλές, προειδοποιήσεις, όπλα και χειροβομβίδες δεν πρόκειται να μας τρομάξουν. Δεν πρόκειται να «αλλοιώσουμε» την καθαρή μας γραμμή.

Το «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» δεν θα προδώσει τις ιδέες του. Στα δώδεκα χρόνια κυκλοφορίας του κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη χιλιάδων αναγνωστών. «Κέρδισε» όμως και εχθρούς. Αλλά αυτό θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι και το παράσημό της. Και είναι οι «εχθροί» αυτοί που απειλούν, προειδοποιούν, βάζουν χειροβομβίδες. Είναι αυτοί που θέλουν να μας βάλουν «φίμωτρο» και να μην αποκαλύπτουμε τις λοβιτούρες τους. Δεν θα τους περάσει.

Απειλές και όπλα δεν μας κάμπτουν. Μας χαλυβδώνουν για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που θεωρούμε σωστό. Να υπηρετούμε την αλήθεια και την ενημέρωση.

του Νίκου Καραμανλή

Εκδότη, προέδρου της ΝΚ MEDIA GROUP EΠE

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa