Πολιτική

Δεν σταματά ο Μηταράκης – Φέρνει ελαφρύνσεις σε εργοδότες και ασφαλισμένους σε πληγείσες περιοχές από πλημμύρες

Ο υφυπουργός Εργασίας, Νότης Μηταράκης, υπέγραψε εγκύκλιο η οποία περιλαμβάνει σημαντικές ελαφρύνσεις σε εργοδότες και ασφαλισμένους περιοχών οι οποίες επλήγησαν οι οποίες έχουν πληγεί από πλημμύρες.

Με αυτή την υπογραφή ανοίγει ο δρόμος για τις απαραίτητες διευκολύνσεις σε ό,τι αφορά την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στου πληγέντες διότι το θ΄λεμα είχε παγώσει  παρά το γεγονός ότι είχαν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις σχετικά με την οριοθέτηση των πληγεισών περιοχών και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις πλημμύρες.

Η απόφαση αφορά όλους τους εργοδότες και τους εργαζόμενους των εξής περιοχών:

α) σε περιοχές του δήμου Ορεστιάδας (27-28 Νοεμβρίου 2018), β) σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Λευκάδας (6 Μαΐου 2018), γ) σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς (8 Ιουλίου 2018), δ) στο δήμο Σκιάθου (30 Σεπτεμβρίου 2018) ε) σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (30 Νοεμβρίου 2017 έως 4 Δεκεμβρίου 2017), στ) σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Ηλείας (6-7 Μαΐου 2018), ζ) σε περιοχές του δήμου Λοκρών (29-30 Σεπτεμβρίου 2018) και η) σε περιοχές της περιφερειακής ενότητας Πιερίας (16-17 Νοεμβρίου 2017).

Ο κ. Μηταράκης δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την υπογραφή της εγκυκλίου ότι: Η μέριμνα για την ενίσχυση και την ανακούφιση των πληγέντων από θεομηνίες και φυσικές καταστροφές αποτελεί πρώτιστη κυβερνητική προτεραιότητα. Η υπογραφή της συγκεκριμένης εγκυκλίου ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε, για να συμβάλουμε στην προσπάθεια των συμπολιτών μας να ορθοποδήσουν. Δυστυχώς, και αυτή η περίπτωση συγκαταλέγεται μεταξύ των εκκρεμοτήτων που καθημερινά ανακαλύπτουμε ότι άφησε η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Η αδιαφορία που επέδειξαν απέναντι στους πληγέντες είναι αδιανόητη».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa