Κόσμος

«Δεν χτυπήσαμε αμερικανικό φυλάκιο» υποστηρίζει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας διαψεύδει ότι τουρκικές δυνάμεις έπληξαν αμερικανικό φυλάκιο -κατά λάθος- μέσα στη Συρία. «Δεν επλήγη κανένα παρατηρητήριο των ΗΠΑ. Είχαν ληφθεί κάθε είδους μέτρα ώστε να μην κινδυνεύσει η αμερικανική βάση, πολύ πριν συμβεί ο βομβαρδισμός», σημείωσε η τουρκική πλευρά σε δηλώσεις της.

Την αποκάλυψη για τον βομβαρδισμό που έκανε κατά λάθος ένα στρατιωτικό τμήμα των Ειδικών Δυνάμεων κατά των Η.Π.Α. στη Συρία έκανε το Nesweek, επικαλούμενο πηγές Κούρδων και Πενταγώνου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τουρκική επίθεση έγινε με πυροβολικό στη βόρεια Συρία στις περιοχές όπου δρουν οι Κούρδοι, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ντόναλντ Τράμπ στον Τούρκο ομόλογό του ότι θα αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από ορισμένες θέσεις στην περιοχή.

Το Newsweek ανέφερε πληροφορίες που συνέλεξε μέσω ενός ιρακινού Κούρδου αξιωματούχου και ενός ανώτερου αξιωματικού του Πενταγώνου ότι οι Ειδικές Δυνάμεις των ΗΠΑ -που βρίσκονταν στον λόφο Μαστενούρ στην κουρδική πόλη Κομπάνι- υπέστησαν πυρά πυροβολικού από τις τουρκικές δυνάμεις που διεξήγαγαν τη λεγόμενη «Πηγή της Ειρήνης» ενάντια σε Κούρδους μαχητές, οι οποίοι θεωρούνται τρομοκράτες από την Τουρκία.

kurdish-news.jpg

Ο ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε ότι οι τουρκικές δυνάμεις πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις των ΗΠΑ και υπολόγισε ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες ήταν μεταξύ 15-100, ενώ αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν μετά το χτύπημα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa