Περιφέρειες - Δήμοι

Δεσμεύσεις Πατούλη για την αποκατάσταση σε Μάτι και Ραφήνα

«Τα έμπρακτα βήματα που σημειώνονται σήμερα, έρχονται να βάλουν τέλος στην αδράνεια της προηγούμενης κυβέρνησης. Ως Νέος Περιφερειάρχης Αττικής θα βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση των προβλημάτων» τόνισε ο Γιωργος Πατούλης στη διευρυμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για τη λήψη μέτρων και αποκατάστασης για τις πυρόπληκτες περιοχές σε Μάτι και Ραφήνα

Η υλοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η σύσταση της εταιρείας «Μάτι ξανά» βρέθηκε στο επίκεντρο της διευρυμένης συνάντησης των εμπλεκόμενων φορέων που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Παρά τω Πρωθυπουργό κ. Άκη Σκέρτσου.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην άμεση σύσταση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας η οποία είναι ειδικού σκοπού.

Η εταιρεία θα έχει ως βασική αποστολή της την προώθηση των δράσεων αποκατάστασης και ανάπλασης των πληγεισών περιοχών και τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων.

Ο Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του επισήμανε ότι είναι σημαντικό το γεγονός πως η νέα κυβέρνηση κινητοποιείται άμεσα για το ζήτημα της αποκατάστασης των καταστροφών που σημειώθηκαν στην περιοχή που επλήγη.

« Η ΚΕΔΕ από την πρώτη στιγμή της μεγάλης τραγωδίας βρέθηκε στο πλευρό των κατοίκων και συνέδραμε πρακτικά αλλά και οικονομικά.
Τόσο ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αλλά και ως νέος Περιφερειάρχης Αττικής θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις στις προσπάθειες και τις ενέργειες που υλοποιούνται για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών.
Αυτό θα το πράξουμε είτε με ιδίους πόρους, είτε με κονδύλια μέσω ΕΣΠΑ. Είναι σημαντικό να καταγράψουμε τις ανάγκες και να δούμε μαζί με την κυβέρνηση με ποιο τρόπο θα γίνει η κατανομή των αρμοδιοτήτων και των πόρων.

Η φυσική μας παρουσία, όποτε χρειαστεί είναι δεδομένη, προκειμένου να συμβάλουμε στην αποκατάσταση τόσο των πληγέντων, όσο και του αστικού ιστού.

Είναι σημαντικό να προγραμματιστούν έργα που αφορούν τα όμβρια ύδατα και την αναδάσωση της περιοχής. Επίσης είναι ανάγκη να υλοποιηθεί άμεσα και η αισθητική αναβάθμιση της περιοχής προκειμένου να πάψει να είναι νεκρόπολη».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa