Εκκλησιαστικά Δρώμενα

Δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για τον εορτασμό των Θεοφανείων

Παρά τα επεισόδια και τις προσαγωγές στον Λευκό Πύργο τα Θεοφάνεια και παρά το γεγονός ότι μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο, έκαναν τον αγιασμό των υδάτων στο Αίγιο, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμφανίστηκε αισιόδοξος στις δηλώσεις του, μετά το πέρας του εορτασμού των Θεοφανείων, για το μέλλον.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος «όποιος ξέρει Ιστορία πάντοτε περιμένει περίεργα πράγματα, επομένως είμαστε έτοιμοι για όλα». Ο Μακαριώτατος εξερχόμενος του Μητροπολιτικού Ναού, απαντώντας σε ερώτηση για τη συνάντηση που είχε την Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε: «Μιλήσαμε για αυτά που πέρασαν και μιλήσαμε και γι’ αυτά που περιμένουμε. Και επειδή σήμερα έχουμε μία μεγάλη ημέρα πρέπει να προβληματιστούμε και με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορίας μας, μας λέει, είναι περίεργη, κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς».

Ερωτηθείς για το αν θα έπρεπε τα μέτρα να τηρηθούν ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απάντησε: «Εμένα μου το λέτε αυτό; Κοίταξε η Εκκλησία τι μέτρα έχει πάρει. Βγείτε τώρα στις παραλίες, βγείτε στο Σύνταγμα και βγάλτε το συμπέρασμα».

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER