μουσική

Δημήτρης Αϊβαλιώτης: «Μαγούλα»… Το νέο τραγούδι, τα ερεθίσματα και η υποκριτική

Ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης με επιρροές από την καταγωγή του, τη μουσική και θεατρική του παιδεία, ο Δημήτρης Αϊβαλιώτης, κυκλοφορεί το νέο του τραγούδι με τίτλο “Μαγούλα”. Δημήτρη, μίλησέ μας για αυτό το πολύ εύθυμο τραγούδι το οποίο οπτικοποιήθηκε με ένα πολύ ωραίο αισθητικά αποτέλεσμα.

Δ.Α.: Η Μαγούλα μας λοιπόν..Ενα ερέθισμα ουσιαστικά ήταν ακούγοντας κάποια στιγμή μια γκάιντα στο δρόμο.Έχοντας μεγαλώσει με τέτοια ακούσματα ήθελα πάντα να πάρω αυτό το μονοπάτι στην μουσική. Κάνοντας εμφανίσεις σε μουσική σκηνή της Αθήνας την οποία διατηρεί ο πολύ καλός φίλος και συνεργάτης πια Νίκος Καραδημητρίου και λέω συνεργάτης επειδή ειναι μουσικοσυνθέτης και τραγουδοποιός,έπεσε στο τραπέζι η ιδέα να μου δώσει 2 τραγούδια μαζί με τον στιχουργό Γιάννη Μουρατίδη για την ολοκλήρωση του δίσκου μου…Τα 2 γίνανε 3 και τελικά φτάσαμε να υπογράφουν ολο το άλμπουμ..Η Μαγούλα λοιπόν είναι ο προάγγελος αυτού του δίσκου. Ένα κομμάτι ακρως Ελληνικο παραδοσιακότροπο καλαματιανό με σημερινή αισθητική και ενοχρήστρωση απο την Χρυσόστομο Καραντωνίου.Οπτικοποιήθηκε απο τον Αλέξη Ζαφειράκη και το Portfolio54 και αφορά εναν νεανικό έρωτα..Απο αυτούς που έχουμε ξεχάσει να ζούμε δυστυχώς λόγό του Ιντερνετ στην ζωή μας πια. Το φλέρτ, η ανθρ’ωπινη επαφή,το κυνηγητό, το τρέξιμο σε σοκάκια για να δείς το κορίτσι που θές.Όλα αυτά έχουν χαθέι και ελπίζω η νεολαία να τα βιώσει όπως εμείς. Έτσι λοιπόν βγήκε αυτό το κλίπ μεσα απο 2 χιουμοριστικούς χαρακτήρες.

Τι είναι αυτό που σε ιντριγκάρισε στο συγκεκριμένο τραγούδι;

Δ.Α.: Σίγουρα η μουσική πρώτα απο όλα.Έχοντας ρίζες απο το Αιβαλί είναι ήχοι που κθλάνε μέσα μου . Γκάιντα,κλαρίνο,βιολί,ούτι,είναι όργανα που λατρεύω και έχω πάντα στις εμφανίσεις μου. Ήθελα λοιπόν να τα εντάξω στο σήμερα. Και το κάναμε. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που ακούτε. Και χαιρόμαστε που μια μεγάλη μερίδα νέων παιδιών έχει ταυτιστεί ήδη,και μας δέιχνει την αγάπη το στα σόσιαλ και στο youtube.

Σε γνωρίζουμε μέσα και από την άλλη σου καλλιτεχνική ιδιότητα, αυτή του ηθοποιού. Θέλεις να μας μιλήσεις για τις ενδιαφέρουσες δουλειές που έχεις κάνει;

Δ.Α.: Αφήνοντας την χαλκίδα και ερχόμενος εδώ ήθελα να ασχοληθώ και με την υποκριτική που απο παιδί επίσης λάτρευα.Αυτη η εναλλαγή ρόλων που πρέπει κάθε φορά να ταυτίζεις με τον εαυτό σου και να τον ξεπερνάς είναι κάτι που με απογειώνει. Έτσι σπούδασα στην δραματική σχολή Τράγκα και Θεοδοσιάδη και βγήκα αμέσως στο θέατρο.Θέατρο Βρετάνια,Badminton,Broadway,L.A ,El covento Del Arte, με σημαντικές συνεργασίες και στο πλάι σπουδάιων δημιουργών,σκηνοθετών,και ηθοποιών.

Έχεις εμφανιστεί και σε σπουδαίες μουσικές σκηνές. Είναι κάτι που θα ήθελες να συνεχίσεις;

Δ.Α.: Σαφώς..Πιστεύω πως χωρίς αυτό δεν μπορώ να υπάρχω καπου και αν υπάρχω θα είναι με μια άλλη μορφή στην ζωή μου. Θέλω να ζω να ξυπνάω να κοιμάμαι με το πιάνο μου εκέι στην γωνία που με περιμένει,τις σκηνές τα Stage ολά αυτά χωρίς κανένα περιτύλιγμα. Έτσι ακριβώς.

Ανάμεσα στη μουσική και την υποκριτική, που γέρνει η ζυγαριά για τον Δημήτρη Αϊβαλιώτη;

Δ.Α.: Είμαι τοξότης αλλά εδώ θα βάλω τον ζυγό..Δε γέρνει πουθενά. Αντιθέτως το ένα συμπληρώνει το άλλο.. Είναι σιαμαία ..Δεν μπορείς να τα χωρίσεις. Οποιοςσήποτε καλλιτέχνης ερμηνευτείς που αγαπά και σέβετε αυτό που κάνει πιστε΄θω το βιώνει. Αν είσαι επιφανεικός όμως σίγουρα χάνεις πάρα πολλά. Όλα είναι ρόλος,ακεί να τον βάλεις στο μέσα σου.Μόνο εκεί μπορεί να αποφέρει καρπό.

Θεωρείς οτι γίνονται σημαντικά πράγματα για τις τέχνες και τον πολιτισμό στη χώρα μας;

Δ.Α.: Γίνονται.Αλλά θα μπορούσαμε και καλύτερα.Πάντα η Ελλάδα θα τρώει τα παιδιά της.Και δεν είναι απλά μια καραμέλα που την λέμε.Το βιώνουμε καθημερινά αν κοιτάξουμε γύρω μας. Υπάρχει απίθαμο υλικό που όμως δυστυχώς δεν έχει το βήμα. Κάποιοι το παίρνουν κάτω απο τα πόδια του.Ελπίζω στο αύριο. Αν υπάρξει,να είναι εποικοδομητικό για όλους.Δεν έχει να κάνει πάντα με την ηλικία αυτό.

Πως βλέπεις τη νέα κατάσταση όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την πανδημία; Και πόσο επηρεάζονται οι τέχνες, ο πολιτισμός και οι καλλιτέχνες;

Δ.Α.: Θέλω να ξυπνήσω και να είναι αυτά ένα κακό όνειρο. Δυστυχώς θα πορευτούμε με νέα ζωή που ελπίζω όμως να μην επιρρεάσει τις ζωές του π΄ριν η τουλάχιστον να μην έχουν μεγάλη απόκληση.

Αν σου ζητούσαμε να περιγράψεις τον Δημήτρη Αϊβαλιώτη, τι θα έλεγες;

Δ.Α.: Ζεί σε ενα σαικόκοσμο δικό του. Αυθεντικός με χιούμορ και πολύ αυτοσαρκασμό.Στοιχεία που θέλω και ψάχνω, να έχουν και οι άνθρωποι που μπαίνουν στην ζωή μου για να μείνουν.

Για να επιστρέψουμε στο τραγούδι “Μαγούλα”, να μας πεις αν είναι το πρώτο από μια σειρά νέων τραγουδιών τα οποία και θα κυκλοφορήσουν το πεόμενο διάστημα.

Δ.Α.: Ναί είναι ο προάγγελος του ολοκληρωμένου άλμπου που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο απο την νέα μου δισκογραφική στέγη  Walnut Entertainment Greece το οποίο είναι ένα λαικότροπο άλμπουμ με επιρροές και στοιχεία παραδοσιακά.

Να μας μιλήσεις και για εμφανίσεις σου στο θέατρο ή, σε μουσική σκηνή, για το επόμενο διάστημα.

Δ.Α. Θα ήθελα να έχω κάτι ανακοινώσιμο ημερομηνιακά αλλα δυστυχως ενω συζητάω τις εμφανίσεις μου με την ομάδα μου θα πρέπει λίγο να περιμένουμε τις εξελίξεις.Πιστέυω πως σύντομα μεσα απο τα σόσιαλ τα δικά μου και της εταιρίας μου θα έχουμε το νέο χειμερινό πρόγραμμά μας.

Δημήτρη, σ ευχαριστούμε πολύ.

Δ.Α.: Εγω σας ευχαριστώ για την όμορφη κουβέντα και ελπίζω για όλους τα καλύτερα να έρθουν γρήγορα.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa