Εκλογές 2019 Συνεντεύξεις

Δημήτρης Ιατρίδης στο «Π»: Η ασφάλεια πρώτη προτεραιότητα για τη ΝΔ

«Σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε», λέει μιλώντας στο «Π», ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Αθηνών, Δημήτρης Ιατρίδης, προσθέτοντας παράλληλα ότι για τη ΝΔ η ασφάλεια είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας.

Η ΝΔ κατήγαγε μια μεγάλη και καθαρή νίκη στις ευρωεκλογές και είναι στις παρυφές της αυτοδυναμίας. Θεωρείτε ότι αυτή είναι εφικτή; Και πώς θα απευθυνθείτε σε πολίτες που δεν σας ψήφισαν ούτε και τώρα;

Κύριε Ευγενίδη, πράγματι η Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές πέτυχε μία σημαντική νίκη. Οι πολίτες έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διακριτό μήνυμα αποδοχής των προτάσεών μας στην οικονομία, στην καθημερινότητα, στα εθνικά θέματα. Αυτό άλλωστε προκύπτει και από την αντικειμενική αδυναμία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ολοκληρώσει τη θητεία του και από την προσφυγή του σε πρόωρες εκλογές. Είναι βέβαια και μία προσωπική νίκη του προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δείχνει μεταστροφή του εκλογικού σώματος κατά 17 μονάδες υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Όμως εμείς σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε. Με τον θετικό μας λόγο, τις προτάσεις, τις απόψεις και τις ιδέες μας απευθυνόμαστε σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες. Και ζητούμε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών για να προχωρήσουμε στις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.

Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί έναν λόγο μάλλον κεντρώο. Πώς θα προσελκύσετε, όμως, και δεξιότερους ψηφοφόρους που ανησυχούν π.χ. για τα ζητήματα ασφάλειας;

Το θέμα της ασφάλειας αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας σε μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις που θα υλοποιήσουμε άμεσα, όπως, η αύξηση των περιπολιών στις γειτονιές για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας, η επανασύσταση της Ομάδας Δέλτα, η προμήθεια εξοπλισμού, γιλέκων ασφαλείας για τους αστυνομικούς αλλά και περιπολικών, όπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Και βέβαια τα Εξάρχεια, περιοχή όπου μεγάλωσα και εργάζομαι, θα σταματήσουν να αποτελούν κέντρο παρανομίας. Οι αλλαγές θα προχωρήσουν σε συνεργασία με τη νέα Δημοτική Αρχή του Κώστα Μπακογιάννη αλλά και την Περιφερειακή Αρχή του Γιώργου Πατούλη.

Πράγματι, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπέμπει σοβαρό, μετριοπαθή λόγο με ιδέες, προτάσεις και πρωτοβουλίες που βρίσκουν ανταπόκριση στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Ζητήματα όπως η ασφάλεια, η Παιδεία και η Υγεία δεν αποτελούν βέβαια θέματα «ετικέτας» δεξιάς, αριστεράς ή κεντρώας, αλλά απαιτούνται πολιτικές ουσίας που θα δώσουν λύση στα προβλήματα των πολιτών.

Γιατί ένας ψηφοφόρος στην Α’ Αθηνών να βάλει έναν σταυρό στον Δημήτρη Ιατρίδη; Τι είναι αυτό που σας διαφοροποιεί από τους ανθυποψηφίους σας;

Κύριε Ευγενίδη, στην Α΄ Αθηνών συνήθως, και τώρα, το επίπεδο των υποψήφιων βουλευτών είναι υψηλό. Εργάζομαι πολλά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα ως δικηγόρος στο κέντρο της Αθήνας και γνωρίζω τα ζητήματα που απασχολούν τους επιστήμονες, τους επαγγελματίες, τους καταστηματάρχες, τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους. Αλλά παράλληλα έχω υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο υπουργείο Άμυνας, στο υπουργείο Υγείας και στο υπουργείο Εξωτερικών, με απτά αποτελέσματα.

Ως ειδικός γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών, στην κυβέρνηση Σαμαρά, ηγήθηκα μίας μεγάλης προσπάθειας που οδήγησε στον επταπλασιασμό των κοινοτικών απορροφήσεων στον αγροτικό τομέα, αλλά και στην πρόοδο σε σειρά μεγάλων έργων. Μπορώ, λοιπόν, να δώσω λύσεις. Και ως μέλος της μεγάλης φιλελεύθερης, πατριωτικής παράταξης, της Νέας Δημοκρατίας, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και δεσμεύομαι να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τη στήριξη της μεσαίας τάξης αλλά και των πιο αδυνάτων, των νέων, των γυναικών και των συνταξιούχων, για την ευημερία όλων των Ελλήνων.

Και ζητώ, για πρώτη φορά, τη στήριξη των πολιτών στην Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Συνέντευξη στον Γιώργο Ευγενίδη

 Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa