Πολιτική

Δημήτρης Κουφοντίνας: Υπέρ της δήλωσης Μητσοτάκη τάσσεται ο Κατρίνης

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, σε πρόσφατες δηλώσεις του πήρε ξεκάθαρη θέση υπέρ των δηλώσεων του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Η νομική του υποστήριξη έπρεπε ευθύς εξαρχής να ακολουθήσει αυτό το δρόμο και να προσφύγει κατά της απόφασης για μεταγωγή του» είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής μιλώντας  στο ραδιόφωνο του Real και συμπλήρωσε πως συμφωνεί με την ανακοίνωση του Μαξίμου μολονότι, όπως ισχυρίστηκε, «η κυβέρνηση είναι αυτή που οδήγησε τα πράγματα ως εδώ».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Κατρίνη

«Σαν Κίνημα Αλλαγής θεωρούμε ότι προφανώς το δίκαιο στη ζωή είναι ύψιστο αλλά σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να μετατραπεί αυτή η υπόθεση ενός ανθρώπου ο οποίος είναι, μην ξεχνάμε, ένας στυγερός εγκληματίας ο οποίος είναι και αμετανόητος, να ηροποιηθεί, γιατί αυτό γίνεται, μέσα από μια διαδικασία η οποία λαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά διαδηλώσεων, συγκεντρώσεων και άλλων που πραγματικά μας προκαλούν εντύπωση. Νομίζω ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει το όλο ζήτημα να της ξεφύγει εδώ και 20 μέρες, το υποτίμησε εξαρχής. Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός χθες, γιατί διάβασα πολύ προσεκτικά την ανακοίνωσή του, ότι έπρεπε ο κ. Κουφοντίνας να προσφύγει στη δικαιοσύνη ζητώντας αλλαγή της απόφασης μεταγωγής του θα έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη μέρα και όχι αυτή τη στιγμή να εκβιάζει με μια απεργία πείνας. Από την άλλη βεβαίως δεν νομίζω ότι για την χώρα μας θα είναι ευχάριστο να καταλήξει κάποιος από απεργία πείνας. Θέλει έναν λεπτό χειρισμό αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σε καθεστώς εκβιασμού.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι θέμα αν θα υποχωρήσει ή όχι η κυβέρνηση, νομίζω ότι θα πρέπει οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει την νομική εκπροσώπηση του κ. Κουφοντίνα να κάνουν τις νομικές ενέργειες ώστε να εξεταστεί το αίτημά του με βάση την έννομη τάξη, και εκεί συμφωνώ με την ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη, και όχι με βάση μια απεργία πείνας».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa