Περιφέρειες - Δήμοι

Δημοσκόπηση για τον δήμο Φυλής: Ο Χρήστος Παππούς βγαίνει δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή

Άνετη νίκη για τον νυν δήµαρχο Φυλής, Χρήστο Παππού, απέναντι στον προηγούµενο δήµαρχο, ∆ηµήτρη Μπουραΐµη, καταγράφει η έρευνα της Innovation Metrisis Poll για λογαριασμό εβδομαδιαίας εφημερίδας.

Το 72,6% των δηµοτών αξιολογούν θετικά το έργο του νυν δημάρχου, ενώ µόλις ένας στους δέκα δηλώνει ότι δεν είναι καθόλου ικανοποιηµένος.

Τα ποσοστά αυτά δεν διαφοροποιούνται ανάµεσα στους ψηφοφόρους των δύο μεγάλων κοµµάτων. Περισσότερο ικανοποιηµένοι φαίνεται να είναι οι κάτοικοι των Άνω Λιοσίων.

Για την περιφέρεια Αττικής

Αντίθετα, τελείως διαφορετική εικόνα έχει η ικανοποίηση από το έργο της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας ∆ούρου, όπου µόλις το 24,1% εκφράζεται θετικά, ενώ οι αρνητικές γνώµες φτάνουν το 57,5%.

Ο Χρήστος Παππούς είναι πρώτος και στη δηµοτικότητα ανάµεσα σε όλους τους υποψηφίους που έχουν εκφράσει µέχρι στιγµής ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση του δήµου, µε ποσοστό που αγγίζει το 53,1% (θετικές µείον αρνητικές γνώµες), σε σύγκριση µε τον βασικό του αντίπαλο, κ. Μπουραΐµη, που εµφανίζει αρνητικό πρόσηµο και είναι στο -30,1% (22,4% θετικά µείον 52,5% αρνητικά).

Σχετικά µε τους ψηφοφόρους των δύο κοµµάτων, µεγαλύτερη διαφοροποίηση εµφανίζουν τα ποσοστά του κ. Μπουραΐµη, που φαίνεται να επιλέγεται περισσότερο από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ σε σύγκριση µε αυτούς της Ν∆.

Σηµαντικό εύρηµα είναι επίσης ότι ο κ. Παππούς έχει µεγάλη διείσδυση στους νεότερους ψηφοφόρους, 17-34 ετών, ηλικίες στις οποίες βρίσκεται η µεγαλύτερη δεξαµενή των αναποφάσιστων.

Επίσης, στην ερώτηση για τη βεβαιότητα της επιλογής τους όσοι απάντησαν ότι θα ψηφίσουν τον κ. Παππού δήλωσαν κατά 94,7% ότι είναι πολύ και αρκετά βέβαιοι, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τον κ. Μπουραΐµη φτάνει το 74,2%.

Τέλος, ο δεύτερος γύρος, αν αυτός υπάρξει, φαίνεται ότι θα είναι εύκολη υπόθεση για τον κ. Παππού, αφού συγκεντρώνει το 61,8% των ψηφοφόρων έναντι του 17,5% του κ. Μπουραΐµη. Άλλωστε, στον δεύτερο γύρο και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων των κ. Ρούσσα και Κουλοχέρη (που συγκεντρώνουν ποσοστά άνω του 5%) φαίνεται να προτιµά τον κ. Παππού, ενώ το ίδιο προκύπτει και στην οµάδα των αναποφάσιστων του 1ου γύρου, όπου ο κ. Παππούς παίρνει το 27% έναντι του 8,2% που επιλέγει τον κ. Μπουραΐμη.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa