Παρασκηνιακά Πολιτική

Δημοσκόπηση: Ισχυρή διαφορά ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλη ανατροπή στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών

Στις 15,6 μονάδες ανέρχεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MetronAnalysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 36,1% έναντι 19,7% του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με το Κίνημα Αλλαγής να λαμβάνει 6,4% και το ΚΚΕ 5,7%. Η “Ελληνική Λύση” του Κυριάκου Βελόπουλου καταγράφεται στο 3,6%, ενώ το ΜέΡΑ25 λαμβάνει 2,4%.

Το 49% εκφράζει θετική κρίση για την κυβέρνηση, έναντι 42% που εκφράζει αρνητική.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά, συγκεντρώνοντας το 60% των θετικών γνωμών. Ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στη δεύτερη θέση βρίσκεται όχι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά η Φώφη Γεννηματά με 39% θετικές γνώμες και τρίτος ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 36% θετικές γνώμες και 62% αρνητικές.

Ως θετική κρίνουν την πορεία της χώρας το 48% των ερωτηθέντων, το 41% την κρίνουν αρνητική, ενώ το 6% δεν έχει ξεκάθαρη άποψη.

Το 63% των πολιτών δηλώνουν ότι επιθυμούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού, το 26% δηλώνει ότι δεν επιθυμεί να κάνει το εμβόλιο, ενώ 10% στέκονται αναποφάσιστοι για το θέμα.

Το 55% εκτιμά ότι θα επανέλθουμε στην κανονικότητα μετά το 2021, το 29% πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί προς το τέλος του έτους, ενώ μόλις το 14% “βλέπει” την κανονικότητα να έρχεται μέσα στο τρέχον έτος.

Ως σημαντικότερο ζήτημα της χώρας αναφέρεται από το 42% η υγειονομική κρίση, ενώ από το 32% η οικονομία και από το 8% η ανεργία.

Το 64% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας πανεπιστημιακής αστυνομίας, έναντι 31% που εμφανίζεται αντίθετο.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa