Πολιτική

Δημοσκόπηση: Ισχυρό προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα – «Κόλαφος» για τον ΣΥΡΙΖΑ οι καταγγελίες Καλογρίτσα

Ενδιαφέροντα στοιχεία για όλα τα καυτά ζητήματα της επικαιρότητας περιείχε το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MARC για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Κοινή γραμμή στα ελληνοτουρκικά ζητεί η μεγάλη πλειοψηφία. Ρίχνουν ευθύνες στον κορωνοϊό για την ύφεση, ενώ φοβούνται να χρησιμοποιήσουν ΜΜΜ, αεροπλάνα και ξενοδοχεία.

Καλύτερος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης
Το 58,1% κρίνει ως καλύτερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 24,8% απαντά πως ο Αλέξης Τσίπρας ήταν καλύτερος πρωθυπουργός.

Το 65,2% αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά την κυβέρνηση, ενώ το 33,9% αρνητικά και μάλλον αρνητικά.

Το 52,6% απαντά πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, ενώ το 15,6% πως θα ήταν καλύτερα. Το 26,7% απαντά πως τα πράγματα θα ήταν περίπου τα ίδια.

Το 45,8% απαντά πως επηρεάστηκε από τις αποκαλύψεις στις υποθέσεις Μιωνή και Καλογρίτσα, το 11,4% πως μάλλον επηρεάστηκε. Από την άλλη το 19,1% απαντά πως δεν επηρεάστηκε, ενώ το 5,5% πως μάλλον δεν επηρεάστηκε. Το 18,2% δεν απάντησε.

Ζητούν κοινή γραμμή στα ελληνοτουρκικά
Το 88,5% ζητεί κοινή γραμμή των κομμάτων στα ελληνοτουρκικά, το 3,5% διαφωνεί, και το 8,1% απαντά «εξαρτάται».

Ποιος φταίει για την ύφεση
Το 52,2% εκτιμά πως ο κορωνοϊός φταίει για την επερχόμενη ύφεση, το 16,8% η κυβέρνηση, το 14,5% η στάση της ΕΕ, και το 10,3% απαντά πως ευθύνονται οι παράγοντες της αγοράς.

Το 53,4% απαντά πως δεν είναι καθόλου πιθανό να απολυθεί από τη δουλειά του, το 19,7% απαντά πως δεν είναι αρκετά πιθανό. Στον αντίποδα, το 20,8% απαντά πως είναι αρκετά πιθανό απολυθεί από την εργασία του, ενώ το 5,6% ότι είναι πολύ πιθανό.

Το 56,9% απαντά πως ανησυχεί για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στην υγεία και το εισόδημά του. Το 28,9% απαντά πως ανησυχεί για την υγεία του λόγω του κορωνοϊού, αλλά και την υγεία της οικογένειάς του, ενώ το 12,9% απαντά πως φοβάται για τις οικονομικές επιπτώσεις στην οικογένειά του.

Πόσο ασφαλείς νιώθουν οι Έλληνες
Το 75,2% απαντά πως νιώθει ασφάλεια όταν πάει για ψώνια στα μαγαζιά, ενώ το 23,7% απαντά πως έχει επιφυλάξεις. Το 70% απαντά πως νιώθει ασφάλεια όταν βγαίνει για φαγητό, ενώ το 28% απαντά πως έχει επιφυλάξεις.

Το 58,3% απαντά πως έχει επιφυλάξεις όταν χρησιμοποιεί τα μέσα μεταφοράς, ενώ μόλις το 33,4% απαντά πως τα χρησιμοποιεί άφοβα. Το 63,7% απαντά πως έχει επιφυλάξεις όταν χρησιμοποιεί αεροπλάνο, ενώ μόλις το 29,3% απαντά πως χρησιμοποιεί το αεροσκάφος άφοβα.

Το 69,1% απαντά πως επισκέπτεται άφοβα τους φίλους του, ενώ το 29,4% πως έχει επιφυλάξεις. Αντίστοιχα, το 54% διατηρεί επιφυλάξεις για τις επισκέψεις σε ξενοδοχείο, ενώ το 39,6% απαντά πως θα πήγαινε και θα ένιωθε ασφάλεια.

ΣΥΡΙΖΑ από τις υποθέσεις Παππά και Καλογρίτσα

Η μεγάλη πλειοψηφία όσων ρωτήθηκαν (57,2%) θεωρούν ότι «σίγουρα» και «μάλλον σίγουρα» οι καταγγελίες για τον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά δημιουργούν ρωγμές στο λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ. Την αντίθετη άποψη έχει μόνο το 24,6%.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa