Πολιτική

ΔΗΣΥ: Προσβλητικοί οι χαρακτηρισμοί Τόσκα για το Πυροσβεστικό Σώμα

Για προσβολή των πυροσβεστών, οι οποίοι με αυταπάρνηση έκαναν το καθήκον τους όλο το καλοκαίρι στη μάχη με τις φωτιές, μίλησε ο αρμόδιος βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με αφορμή δηλώσεις του Νίκου Τόσκα αναφορικά με το Πυροσβεστικό Σώμα.

«Για έναν υπουργό ο οποίος απέτυχε τόσο τραγικά στην Πολιτική Προστασία, αποτελεί προσβολή το να μεταβιβάζει τις ευθύνες της αποτυχίας του στο προσωπικό και στα στελέχη του υπουργείου, του οποίου προΐσταται. Είναι προσβλητικοί οι χαρακτηρισμοί του κ. Τόσκα για τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, οι οποίοι με αυταπάρνηση έκαναν το καθήκον τους όλο το καλοκαίρι στη μάχη με τις φωτιές», δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Επιπλέον το στέλεχος της ΔΗΣΥ υποστήριξε: «το ιταμό ύφος ενός υπουργού που κατόπιν εορτής λοιδορεί τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος και τα κατηγορεί ότι είναι ο πιο στρεβλός μηχανισμός του Δημοσίου και ότι έμπαιναν από το παράθυρο στο Σώμα».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μάλιστα ζήτησε από το Νίκο Τόσκα να ανακαλέσει δημοσίως τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.

Νωρίτερα, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Τόσκας, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χρήστου Κατσώτη (ΚΚΕ), δήλωσε μεταξύ άλλων πως «το Πυροσβεστικό Σώμα αποτελεί ίσως τον πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού Δημοσίου».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER