Πολιτική

Διάσταση απόψεων μεταξύ Φίλη και Τσίπρα-Ζούμε ή όχι ένα νέο βρώμικο ’89;

Σε πλήρη διάσταση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε πριν από λίγη ώρα ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης που δεν φείδεται κριτικής έναντι της ηγεσία της Κουμουνδούρου για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις καταστάσεις. Ενώ ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στις συνομιλίες που βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας μίλησε για «ριμέικ του 1989» όπου και πάλι έβγαιναν εκείνο τον καιρό κασέτες με υποκλαπείσες συνομιλίες, ο κ. Φίλης ανεβαίνοντας στο βήμα της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης δήλωσε επί λέξει ότι «εμένα δεν με εκφράζει το βρώμικο ’89. Δεν μπορούμε να λέμε σήμερα ότι μπορεί να επαναληφθεί το βρώμικο 89. Άλλοι ήταν οι πρωταγωνιστές τότε. Το ΠΑΣΟΚ είχε την ευθύνη για την θεσμική κρίση, ενώ η Αριστερά ήταν δύναμη εξυγίανσης και όχι συγκάλυψης σκανδάλων. Επιπλέον, η Αριστερά έχει κάνει τον αναστοχασμό της για εκείνη την περίοδο». Παράλληλα, «φωτογράφησε» τον Νίκο Παππά λέγοντας ότι η Αριστερά δεν μπορεί και δεν πρέπει να κάνει εκπτώσεις από τις αρχές της, προσθέτοντας πως «πολλά πράγματα μας ταπείνωσαν. Η Αριστερά και το ηθικό της πλεονέκτημα δίνει καθημερινά εξετάσεις».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας είχε τονίσει νωρίτερα ότι στόχος της κυβέρνησης και των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες είναι ο ίδιος και όχι οι συνεργάτες του. «Εγώ είμαι ο στόχος τους. Τους έχω πει πολλές φορές. Θα το ξαναπώ και σήμερα. Αν δεν είναι θρασύδειλοι, εδώ είμαι. Μη κουράζονται και μη φθείρονται, χρησιμοποιώντας το παρακράτος των μαφιόζικων υποκλοπών και τις μεθόδους των υπόδικων εκδοτών και επιχειρηματιών που τους στηρίζουν. Αν πιστεύουν ότι τους ευνοεί ένα ριμέικ του 1989 ας διευρύνουν το κατηγορητήριο να με συμπεριλάβουν. Αν όμως δε το τολμούν, να σταματήσουν αυτόν το κατήφορο τώρα. Μην μετατρέπετε κύριε Μητσοτάκη τη πολιτική ζωή σε βούρκο, μόνο και μόνο για να ξεφύγετε από τις δικές σας ευθύνες για τη καταστροφή της οικονομίας. Μην ανοίγετε το καπάκι του υπονόμου. Γιατί ο πρώτος που θα πέσει μέσα θα είστε εσείς. Εγώ δε πρόκειται να ακολουθήσω» σημείωσε.

Ο ίδιος ο κ. Παππάς πάντως, χωρίς να αναφερθεί στην επίδικη υπόθεση του ηχητικού της συνομιλίας του με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή έκανε λόγο για συλλογική και ατομική αυτοκριτική «ακόμα και για το παραμικρό, ακόμα κι αν μας ξεφεύγει καμία κουβέντα», επιχειρώντας να υποβαθμίσει τη σημασία της υπόθεσης. Παράλληλα τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε να μας κουνάνε το δάχτυλο αυτοί που που πετάνε τα εκατομμύρια δεξιά και αριστερά σαν να είναι αλογόμυγες και δεν συμβαίνει τίποτα».

Άξιο μνείας είναι τέλος το γεγονός ότι ο τέως υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σήμερα κράτησε χαμηλότερους τόνους έναντι του Νίκου Παππά σε σχέση με αυτά που είχε πει στο Πολιτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, υπογραμμίζοντας ότι «ένα δημοκρατική κόμμα κάνει κριτική και απολογισμό καθώς ο κόσμος της Αριστεράς το κρίνει με πιο αυστηρά κριτήρια». «Ζούμε σε μια χώρα που ο οποιοσδήποτε μπορεί να ηχογραφήσει, να ηχογραφήσει οτιδήποτε, οποιοσδήποτε μπορεί να επιλέξει πότε θα δημοσιοποιηθεί» ήταν τα λόγια του.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa