Κοινωνία

Διακοπές ρεύματος σε όλη την Αττική! Ποιες περιοχές έχουν πρόβλημα

Νέες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής συνέβησαν μετά τις 11:30 το πρωί, ενώ πλέον η ηλεκτροδότηση έχει επανέλθει. Προβλήματα είχαν οι περιοχές στο κέντρο της Αθήνας, στη Νέα Σμύρνη, τον Κορυδαλλό, το Ρουφ και το Αιγάλεω.

Επίσης, δεν ηλεκτροδοτούνταν η Δάφνη, ο Υμηττός, ο Βύρωνας, η Ηλιούπολη και ο Άγιος Δημήτριος.

Το μπλακ άουτ δεν οφειλόταν σε βλάβη αλλά σε κάποιο πρόβλημα στο χειρισμό του αυτοματισμού ή βλάβης στο Κέντρο Υψηλής Τάσης στο Ρουφ. Αρχικά η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σταδιακά σε Υμηττό και Δάφνη και εν συνεχεία στις υπόλοιπες περιοχές.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία η διακοπή σημειώθηκε στις 11.35 το πρωί, ενώ η αποκατάσταση ολοκληρώθηκε πέντε λεπτά πριν τις 12 το μεσημέρι. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ενημέρωση για την αποκατάσταση της βλάβης. Εντωμεταξύ, οι αρμόδιοι διεξάγουν έρευνα για να εντοπίσουν το στοιχείο στο οποίο οφείλεται η βλάβη.

Διακοπή ρεύματος στο κέντρο της Αθήνας σημειώθηκε και την περασμένη εβδομάδα, εξαιτίας βλάβης στο δίκτυο μέσης τάσης της ΔΕΗ. Η διακοπή ρεύματος είχε προκαλέσει σοβαρά προβλήματα καταστήματα, επιχειρήσεις και κατοικίες.

Η ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ για το μπλακ άουτ

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοινώνει ότι σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα ευρήματα στις 11.35 ετέθησαν εκτός λειτουργίας ΓΜ 150 kV με σημείο εκκίνησης τον Υποσταθμό Ρουφ, λόγω εσφαλμένου χειρισμού.

Δεν εντοπίζονται βλάβες στον εξοπλισμό, ούτε προκλήθηκε οποισδήποτε κίνδυνος για το προσωπικό.

Το πρόβλημα στον Υ/Σ Ρουφ αποκαταστάθηκε στις 11.42 και αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία ανάληψης φορτίων από το Δίκτυο Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ), η οποία ολοκληρώθηκε στις 11.55, οπότε και αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Αθήνα.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa