Κοινωνία

Διαμαρτυρία ΠΟΕΔΗΝ στο ΝΙΜΤΣ: «Δύο καροτσάκια τα πήρα με τα δικά μου τα λεφτά»!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα (30/10) οι εργαζόμενοι του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΙΤΣ).

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση στο νοσοκομείο τη στιγμή που, όπως λένε «σκορπίζονται δισεκατομμύρια για εξοπλιστικά προγράμματα».

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως το νοσοκομείο δεν έχει καροτσάκια για τη μεταφορά ασθενών και τα φορεία είναι… σαράβαλα ενώ υπάρχουν και σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό. «Δύο καροτσάκια τα πήρα με τα δικά μου τα λεφτά», φωνάζει ο αντιπρόεδρος του σωματείου τραυματιοφορέων του ΝΙΜΤΣ, Γιώργος Τζώρτζης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το ΝΙΜΤΣ εφημερεύει καθημερινά και εξυπηρετεί έως 30 διαδρομές ΕΚΑΒ εκτάκτων περιστατικών ως τις 15.00, ενώ δικαιούχοι υπηρεσιών είναι οι απόστρατοι και οι συγγενείς πρώτου βαθμού.

«Τη στιγμή που δισεκατομμύρια σκορπίζονται για εξοπλιστικά προγράμματα το Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ μαραζώνει από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση. Σε 695 οργανικές θέσεις υπάρχουν 311 κενές όλων των ειδικοτήτων. Οι ιατροί του ΕΣΥ είναι 45 όταν οι προβλεπόμενες είναι 113.Τα τεράστια κενά προσπαθούν παράνομα να συγκαλύπτονται με την απασχόληση στρατιωτικών που είναι επαγγελματίες υγείας και μη. Δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για την τύχη του οργανισμού που συντάσσεται. Το Νοσοκομείο διοικείται από ανώτατο αξιωματικό του στρατού. Συμπεριφέρεται στο πολιτικό προσωπικό και τη Διοίκηση του Σωματείου με το αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Σαν να πρόκειται για ένστολους στρατιώτες», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός μιλώντας στον 9.84, προσθέτοντας ότι «η υλοποίηση του οργανισμού βρίσκεται σε οριακό σημείο».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa