Πολιτική

Διαψεύδει το δημοσίευμα της FAZ η Νέα Δημοκρατία

Ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη στάση του κατά την υπογραφή της Συμφωνίας για το μακεδονικό. Ταυτόχρονα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαψεύδει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), το οποίο επιχείρησαν να αξιοποιήσουν μέλη και στελέχη της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι: «Δεν μας εκπλήσσει το θράσος του κ. Τσίπρα να ζητάει και τα ρέστα από τη Νέα Δημοκρατία για την εθνικά επιζήμια συμφωνία που υπέγραψε. Ούτε το γεγονός ότι χαμογελούσε, ακούγοντας τον κ. Ζάεφ να μιλά μπροστά του για “Μακεδόνες”, εννοώντας τους συμπατριώτες του».

Σε σχέση με το περιεχόμενο της Συμφωνίας η ΝΔ αναφέρει πως: « “Μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε αποδεχθεί και οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τη συμφωνία των Πρεσπών που ήδη παράγει τετελεσμένα».

Όσον αφορά το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, η ανακοίνωση επισημαίνει ότι είναι τελείως ψευδές και εξηγεί ότι: «Εν αντιθέσει με τον Αλ. Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά την ίδια ακριβώς γλώσσα και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: όπως ακριβώς η Νέα Δημοκρατία έθεσε προ των ευθυνών της την Κυβέρνηση με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε, το ίδιο ακριβώς θα πράξει καταψηφίζοντας τη συμφωνία, όταν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν προς επικύρωση στη Βουλή».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ