Κοινωνία

Διευκρινήσεις του ΙΕΠ για την ύλη των Πανελλαδικών

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής προχώρησε σε διευκρινήσεις σχετικά με την ύλη των Πανελληνίων. Το ΙΕΠ, στην ανακοίνωσή του, αναφέρεται στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την ύλη των Μαθηματικών και το οποίο ανέδειξαν Συντονιστές Εκπαιδευτικού Εργου, με επιστολή τους για τις Πανελλαδικές 2020.

Συγκεκριμένα οι Συντονιστές του ΕΕ επισήμαναν ότι λόγω της περικοπής της ύλης προκύπτει το εύλογο ερώτημα «αν στις φετινές εξετάσεις οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν εναλλακτικά σε κάποιο ερώτημα, χωρίς απώλεια βαθμών, θεώρημα ή πρόταση  από την αρχικώς ορισθείσα ύλη που δεν συμπεριλαμβάνεται πλέον στην νέα περιορισμένη ύλη».

Το ΙΕΠ αναγνωρίζοντας το ζήτημα ανέφερε ότι

«Σύμφωνα με τις ισχύουσες οδηγίες, στις Πανελλαδικές Εξετάσεις κάθε λύση επιστημονικά τεκμηριωμένη θεωρείται αποδεκτή. Επίσης, κατά πάγια πρακτική ένα μαθηματικό επιχείρημα, ακόμα και αν δεν συμπεριλαμβάνεται στην εξεταστέα ύλη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί, με την προϋπόθεση βεβαίως ότι αποδεικνύεται.

Ειδικότερα για το τρέχον έτος, η περικοπή της ύλης, εκτός των άλλων, άφησε απέξω τον κανόνα του L’ Hospital, ο οποίος δεν αποδεικνύεται στο σχολικό βιβλίο. Με βάση τα ανωτέρω, η πιθανή χρήση του κανόνα του L’ Hospital θα θεωρείται αποδεκτή χωρίς να απαιτείται η απόδειξή του.»

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER