Κοινωνία

Δικαστές: «Όχι» στις περικοπές συντάξεων (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η πανδικαστική συγκέντρωση  για το νόμο Κατρούγκαλου σχετικά με τις μειώσεις και τις αποδοχές των συνταξιούχων.

Οι δικαστικοί θεωρούν πως η κυβέρνηση τους έχει απαξιώσει οικονομικά και θεσμικά με χαρακτηριστικό παράδειγμα το πόθεν έσχες.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Επαναλαμβάνω άλλη μία φορά, ότι είμαστε από τις πρώτες επαγγελματικές ομάδες που υποβάλλουμε δηλώσεις πόθεν έσχες, εδώ και 25 χρόνια. Θα ήταν επομένως παράλογο να αρνούμαστε τώρα να το κάνουμε. Η προσφυγή μας στο ΣτΕ αφορούσε συγκεκριμένα ζητήματα που ανέκυψαν από τον νέο ηλεκτρονικό τύπο υποβολής. Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να τερματιστεί αυτή η εκκρεμότητα, όμως αυτό θα γίνει χωρίς πρόχειρη νομοθέτηση σε μία νύχτα και πάντα σε πλήρη αντιστοίχιση με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ».

Οι συνταξιούχοι δικαστές υποστήριξαν πως έχουν πρόθεση να προσφύγουν όχι μόνο στην εθνική δικαιοσύνη αλλά και στα ευρωπαϊκά όργανα εάν δεν καταργηθεί ο επίμαχος νόμος Κατρούγκαλου.

Σε κοινό ψήφισμα οι ενώσεις διεκδικούν: «Ζητούμε την ανάκληση της μείωσης που επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου στις συντάξεις των δικαστικών, κατά παράβαση των συνταγματικών διατάξεων και δηλώνουμε ότι από κοινού συνταξιούχοι και εν ενεργεία θα διεκδικήσουμε την αποκατάσταση των δικαιωμάτων μας.Οι νέες περικοπές των συντάξεων προσβάλλουν προδήλως τον πυρήνα του κοινωνικοασφαλιστικού δικαιώματος και συνεπώς είναι αντισυνταγματικές».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa