Κοινωνία

Διοικητής της Μόριας εναντίον ΜΚΟ: «Αυτή είναι η αλληλεγγύη σας;»

Μια ανάρτηση, με έντονο το στοιχείο της ειρωνείας, έκανε ο Διοικητής του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών Μόριας Γιάννης Μπαλπακάκης, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο κ. Μπαλπακάκης έκανε λόγω για παραπληροφόρηση, κατηγορώντας παράλληλα κάποιους «αχρείους» ότι έβαλαν παιδιά «να βγάλουν τα παπούτσια τους και να περπατάνε ξυπόλητα στα νερά».

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Μπαλπακάκης ανέφερε ότι:

«Στη Λέσβο τις τελευταίες 10 μέρες έβρεχε πάρα πολύ. Πλημμύρες, ζημιές, δρόμοι ποτάμια κλπ. Μερικοί όμως αχρείοι είπαν να το εκμεταλλευτούν. Πήγαν στη Μόρια σε παρακείμενο οικόπεδο που μένουν κάποιες οικογένειες προσφύγων, έβαλαν τα μικρά παιδιά να βγάλουν τα παπούτσια τους και να περπατάνε ξυπόλητα στα νερά. Βρε ξεφτίλες αυτή είναι η αλληλεγγύη σας και η βοήθεια σας; Προχωρήστε σε αυτή τη παραπληροφόρηση για να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα σας και θα τα πούμε. Δυστυχώς για σας υπάρχουν μάρτυρες για τις αλήτικες ενέργειες σας.»

Στην συνέχεια, ο κ. Μπαλπακάλης, μιλώντας στο lesvosnews, εξήγησε ότι η ανάρτηση του αυτή αναφερόταν σε κάποια μέλη ΜΚΟ.

«Κάποιοι «αλληλέγγυοι» βγάζουν φωτογραφίες με ψεύτικα γεγονότα και τις στέλνουν σε διάφορες οργανώσεις για να δείξουν ότι υπάρχει πρόβλημα και να τους χρηματοδοτήσουν. Αυτό είναι μεγίστου μεγέθους αλητεία. Δεν λέω ότι δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα αλλά αυτές οι πράξεις καταδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στη Λέσβο με κάποιες ΜΚΟ οι οποίες δεν βρίσκονται εδώ για να βοηθήσουν αλλά για να οικονομήσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa