Άρθρα Νίκος Νικολόπουλος

Δουλεμπόριο ψυχών

Νίκος Νικολόπουλος

Η «περίεργη» δράση της ΜΚΟ ERCI στο Ανατολικό Αιγαίο, που στιγματίστηκε από τη σύλληψη 30 μελών της, τα οποία κατηγορούνται πως διευκόλυναν λαθρομετανάστες να μεταφερθούν στα ελληνικά νησιά, διακρίνεται για τον… αλτρουισμό και τα… φιλάνθρωπα χαρακτηριστικά της, με βάση βέβαια την ειρωνική εκδοχή της περίστασης!

Ανέκαθεν είχα την πεποίθηση ότι ο ρόλος κάποιων τουλάχιστον ΜΚΟ είναι (το λιγότερο) αμφιλεγόμενος και σε κάποιες άλλες περιπτώσεις κατάπτυστος και απάνθρωπος. Από την αρχή τόνισα μέσα και έξω από τη Βουλή, κραύγασα και βροντοφώναξα σε «ώτα μη ακουόντων», πως ανάμεσα στην παροχή βοήθειας από τη μία πλευρά και στη διευκόλυνση-διακίνηση λαθρομεταναστών από την άλλη, τα όρια δεν ελέγχονται γιατί είναι πλημμελής ή και ανύπαρκτος ο σχετικός έλεγχος από τα εντεταλμένα όργανα της Πολιτείας…

Επέμενα σε ανύποπτους χρόνους για την ανέλεγκτη δράση και τον «βρόμικο» ρόλο κάποιων ΜΚΟ και νιώθω δικαιωμένος, αλλά το ζήτημα δεν είναι αυτή, η πικρή βέβαια, δικαίωσή μου.

Ιδού το αποκαλυπτικό απόσπασμα απάντησης του πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα  στις 12 Σεπτεμβρίου 2017 σε κοινοβουλευτική παρέμβασή μου:

«Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ERCI είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Ελληνικών και ξένων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, αλλά δεν είναι εταίρος της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Επιχειρήσεων Ανθρωπιστικής Βοήθειας, ήτοι δεν χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε από το Ελληνικό Κράτος. Ως εκ τούτου, επί των ερωτήσεων δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε».

Φυσικά δεν «έχαψα» την «αγιοποίηση» της ERCI από τον Γ. Μουζάλα, πολύ δε περισσότερο όταν έγιναν οι συλλήψεις 30 μελών της στη Μυτιλήνη.

Την ίδια στιγμή –σύμφωνα με καταγγελίες οι οποίες είναι προς διερεύνηση–, ο ιδιοκτήτης της ΜΚΟ ERCI είναι και ιδιοκτήτης της εταιρείας ένοπλων μισθοφόρων ASPIDA, που συνοδεύουν πλοία στη Σομαλία, την Ερυθρά Θάλασσα, τον Ινδικό Ωκεανό και αλλού!

Δηλαδή –αν ισχύουν αυτά– ο ιδιοκτήτης της ERCI έχει μία ΜΚΟ που, εκτός της μεταφοράς ή της διευκόλυνσης μεταφοράς αλλοδαπών προσφύγων ή παράνομων μεταναστών στα ελληνικά νησιά και ενσωμάτωσής τους στην ελληνική κοινωνία, έχει και ένοπλο τμήμα μισθοφόρων στο έτερο σκέλος των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων του, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά των ΜΚΟ.

Το φυσιολογικό πάντως της πολύκροτης υπόθεσης είναι ότι πίσω από την ERCI εικάζεται βασίμως ότι βρίσκεται ο «δαιμόνιος» Τζορτζ Σόρρος, που συνεργάζεται με τον «φιλάνθρωπο» Φρανκ Γκιούστρα, ο οποίος φέρεται ως βασικός υποστηρικτής της ERCI! Κατά τα άλλα, δεκάδες μέλη της ERCI με τι πόρους άραγε διαβιούν στα νησιά μας;  Και μετά «πέφτουμε από τα σύννεφα» που συλλαμβάνονται δεκάδες μέλη της και κατηγορούνται για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπών. Κάτω από τη μύτη του κράτους οργίαζε το οργανωμένο έγκλημα και ο Γ. Μουζάλας αλλά και οι συναρμόδιοι υπουργοί, τότε και σήμερα,  δεν μπορούν τάχατες να διακρίνουν αν «νιάου-νιάου στα κεραμίδια» κάνουν γάτες ή… νυφίτσες!

Το πρόβλημα είναι τεράστιο  και πολυπλόκαμο και δεν εξαντλείται σε μια σύλληψη, καθότι κάθε μέρα, κάθε ώρα, εκατοντάδες διακινητές, «διασώστες» και πράκτορες εμπορεύονται με τον πιο αισχρό τρόπο την ελπίδα δύστυχων λαθρομεταναστών.

Μέχρις εδώ, λοιπόν, η υποκρισία. Είναι ώρα να θωρακίσουμε τη χώρα και τα συμφέροντά της. Και να σταθούμε απέναντι σε αυτές τις άθλιες και ύποπτες πρακτικές των διεθνών ΜΚΟ, οι οποίες λειτουργούν προς την  κατεύθυνση αποδόμησης του κοινωνικού και οικονομικού ιστού της Ελλάδας.

Παράλληλα υπάρχει και μια άλλη πτυχή του «οργανωμένου οικονομικού εγκλήματος», για την οποία δεν υπήρξε καμία ενημέρωση.

Έγιναν «φύλλο και φτερό» τα βιβλία της εν λόγω ΜΚΟ; Οι κρατικοί μηχανισμοί και τα φυσικά πρόσωπα που αναζητούν το «μαύρο» χρήμα, που προΐστανται αυτών εισαγγελείς όπως η κα Ελ. Τουλουπάκη, η κα Α. Ζαΐρη, που καταπολεμούν τη διαφθορά και το «μαύρο» χρήμα, αλλά και ο κ. Γ. Πιτσιλής των δημοσίων εσόδων, ανέλαβαν δράση για τις ΜΚΟ που «σκορπούν» χρήμα;

Η Ελλάδα επί χρόνια δείχνει την ανθρωπιά της σε πρόσφυγες, μετανάστες και λαθρομετανάστες. Αλλά, την ίδια στιγμή δείχνει και μία εξωφρενική ανοχή σε δράση δουλεμπόρων. Μία ανοχή που προσβάλλει τη χώρα μας και την εξομοιώνει με τα «μούτρα» των υποκριτών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, που αντιμετωπίζουν της μεταναστευτικές ροές με στυγνή αριθμητική λογική. Δεν μας αναλογεί τέτοια δισυπόστατη συμπεριφορά, γι’ αυτό πρέπει να αλλάξει η πολιτική μας στο Αιγαίο. Για λόγους ανθρωπιάς και μόνο, ας σηκώσουμε κεφάλι, πετώντας στη… θάλασσα τις όποιες προσταγές της ΕΕ.  Το οφείλουμε στην ιστορία και στον πολιτισμό μας.

του Νίκου Ι. Νικολόπουλου

Ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa