Πολιτική

Δούκας: Ηθικός αυτουργός της σκευωρίας του Βατοπεδίου ο Γ. Παπανδρέου

Επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Πέτρος Δούκας, αναφέροντας ότι είναι ο ηθικός αυτουργός στην υπόθεση του Βατοπεδίου, η οποία τελικά, ήταν σκευωρία, όπως είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δούκας κατηγόρησε τον πρώην πρωθυπουργό ως ηθικό αυτουργό της σκευωρίας, και πως θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από τα άτομα που διέσυρε.

Ο πρώην υπουργός σχολίασε και τις κινήσεις της κυβέρνησης σε ότι αφορά την αξιολόγηση και τις διαπραγματεύσεις, υποστηρίζοντας ότι «οι όλες αρνητικές εξελίξεις και οι διαπραγματεύσεις ήταν απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης».

Κατά τα λοιπά, ο Πέτρος Δούκας εκτιμά ότι η αξιολόγηση «θα κλείσει πολύ γρήγορα έστω και καθυστερημένα» και εκφράζει την άποψη ότι «η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί ότι η μέχρι τώρα καθυστέρηση είχε και έχει φοβερά αρνητικές συνέπειες».

Ερωτηθείς αν θεωρεί «παράλογες» τις απαιτήσεις των δανειστών απαντά «ναι», σε ότι αφορά στην απαίτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη αθωωτική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση του Βατοπεδίου ο Πέτρος Δούκας εκφράζει τη χαρά του για την αθώωση άξιων και έντιμων, όπως λέει, λειτουργών του κράτους που για «9 χρόνια διασύρθηκαν από κάποιους αδίστακτους» και αναρωτιέται αν «θα έχει κανείς τον ανδρισμό να τους ζητήσει συγνώμη».

Ερωτηθείς για την πρόσφατη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με την απόφαση για τον Βατοπέδι ο Πέτρος Δούκας ασκεί σκληρή κριτική λέγοντας ότι «ο ηθικός αυτουργός της σκευωρίας αντί να ντρέπεται και να ζητήσει συγνώμη από τα θύματά του έχει και το θράσος να ζητάει και τα ρέστα».

Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση από το 2009 και μετά υποστηρίζει ότι «δεν είναι ικανοποιημένος απόλυτα», αλλά τα χαρακτηρίζει «περασμένα ξεχασμένα».

Τέλος, δηλώνει ότι αφήνει στην κρίση της ΝΔ την τυχόν επιστροφή του στην πολιτική αν, όπως λέει χαρακτηριστικά, τον χρειάζεται η ΝΔ.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa