Κόσμος

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε όλο τον πλανήτη – Διαρκείς απειλές για αιματοκύλισμα από τον ISIS

Πρωτόγνωρα μέτρα ασφαλείας θα συναντήσουν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς πολίτες και επισκέπτες σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες του πλανήτη, υπό τις απειλές του ISIS για αιματοκύλισμα. Κάμερες παρακολούθησες, πάνοπλοι αστυνομικοί παντού, οδοφράγματα, αυστηροί περιορισμοί και απαγορεύσεις συνθέτουν το σκηνικό από την Νέα Υόρκη μέχρι την Κωνσταντινούπολη.

ΗΠΑ
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένονται για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς στην πλατεία Times Square. Στην Νέα Υόρκη θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα σημεία περίπου 165 οχήματα με αποστολή να εμποδίσουν ενέργειες εμβολισμού του πλήθους.

Γαλλία
Την ασφάλεια των πολιτών στην Γαλλία κινητοποιούνται για να εγγυηθούν περίπου 100.000 Αστυνομικοί.Η τρομοκρατική απειλή παραμένει υψηλή, αναφέρουν κρατικοί αξιωματούχοι, και η ασφάλεια των πολιτών αλλά και των τουριστών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.
Συγκεκριμένα, στο Παρίσι θα βρίσκονται σε επιφυλακή 7.000 Αστυνομικοί, ενώ περιμετρικά της Παναγίας των Παρισίων θα αναπτυχθούν επιπλέον δυνάμεις. Η περιοχή δέχεται ετησίως 13 εκατομμύρια επισκέπτες.

Ισπανία
Ενισχυμένα τα μέτρα ασφαλείας και στην Μαδρίτη για τους εορτασμούς του Νέου Έτους με αυστηρή επιτήρηση μέσω καμερών κυκλοφορίας και περιορισμούς στην κυκλοφορία πολιτών και επισκεπτών.

Βρετανία
Συνεχείς θα είναι οι περιπολίες από ενόπλους Αστυνομικούς στο Λονδίνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ως μέρος του σχεδίου της Scotland Yard για την αντιμετώπιση κάθε πιθανής απειλής.

Γερμανία
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με βαρύ οπλισμό περιφρουρούν ήδη τα μεγάλα εμπορικά κέντρα του Βερολίνου με την συνδρομή ιδιωτικών εταιριών φύλαξης, ενώ θέσεις ήδη έχουν πάρει οδοφράγματα και τεθωρακισμένα οχήματα.
Στην Πύλη του Βραδεμβούργου, όπου αναμένονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι για να υποδεχθούν το νέο έτος, θα πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι, ενώ απαγορεύονται οι μεγάλες τσάντες, οι βαλίτσες και τα σακίδια.
Η ζώνη απαγόρευσης πυροτεχνημάτων στην Κολωνία έχει επεκταθεί και σε περιοχές πέριξ του Καθεδρικού Ναού με περισσότερους από 1400 αστυνομικούς να περιφρουρούν τις εκδηλώσεις. Ενώ, έχουν τοποθετηθεί ακόμα περισσότερες κάμερες παρακολούθησης όπως και περισσότερα φώτα σε μη επαρκώς φωταγωγημένες περιοχές. Επίσης, έχουν δοθεί εντολές για επαυξημένη προσοχή σε μεγάλες συγκεντρώσεις ατόμων γύρω από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.
Απαγόρευση πυροτεχνημάτων έχει επιβληθεί στην παλιά πόλη του Ντίσελντορφ, στο Μπίλεφελντ, αλλά στο Αμβούργο.
Στην Φρανκφούρτη εκτός τις κεντρικές περιοχές θα επιβλέπουν και αστυνομικοί με πολιτικά και στο Μόναχο θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον έλεγχο των πυροτεχνημάτων.

Βέλγιο
Στις Βρυξέλλες εξετάζεται το ενδεχόμενο απαγόρευσης πυροτεχνημάτων τη βραδιά της Πρωτοχρονιάς, όπως είχε γίνει πέρσι στο Παρίσι.

Τουρκία
Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και στην Κωνσταντινούπολη για την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τρομοκρατική επίθεση στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα, με 39 νεκρούς.
Ήδη, με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις σε Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη, εν όψει των πρωτοχρονιάτικων εορταστικών εκδηλώσεων, η Τουρκική αστυνομία συνέλαβε σήμερα 75 άτομα ως ύποπτα για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Αυστραλία
Στο Σίδνεϊ επιστρατεύονται ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας, αστυνομικοί σκύλοι και έφιπποι αστυνομικοί για τους εορτασμούς της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, καθώς περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να συγκεντρωθούν στο κεντρικό Σίδνεϊ, για το δημοφιλές σόου πυροτεχνημάτων.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa