Κόσμος

Δραματική προειδοποίηση για βρεφικό ριλάξ μεγάλης ετειρείας! Έχουν αναφερθεί 10 θάνατοι!

Η Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ και η Fisher Price ανακοίνωσαν πως όσοι έχουν αγοράσει το ριλάξ Rock ‘N Play, πρέπει να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν αν τα μωρά τους έχουν φτάσει σε ηλικία να μπορούν να γυρίσουν από ανάσκελα, μπρούμυτα ή στο πλάι!

Η δραματική προειδοποίηση για το ριλάξ Rock ‘N Play της Fisher Price έρχεται μετά την αποκάλυψη πως 10 βρέφη έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2015 έως σήμερα, αναφέρει το CNN.

Τα βρέφη ήταν τριών μηνών ή μεγαλύτερα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ γύρισαν από ανάσκελα, μπρούμυτα ή στα πλάγια ενώ δεν ήταν δεμένα στο ριλάξ. Η προειδοποίηση, πάντως, δεν δίνει λεπτομέρειες για το τι προκάλεσε το θάνατο των 10 βρεφών!

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Ασφαλείας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ συστήνει στους καταναλωτές να μη χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο ριλάξ αν τα παιδιά τους είναι άνω των τριών μηνών ή «μόλις το βρέφος αρχίζει να έχει την ικανότητα να γυρίζει». Σύμφωνα με την Ντέιβις, η Επιτροπήδιεξάγει έρευνα για το συγκεκριμένο προϊόν. «Αν προκύψει πως πρέπει να ανακληθεί, θα το κάνουμε αμέσως», τόνισε στο CNN.

Στη δική της προειδοποίηση η Fisher Price έχει ζητήσει από τους καταναλωτές να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το ριλάξ μόλις τα βρέφη φτάσουν σε σημείο να μπορούν να γυρίσουν και υπάρχει φόβος να πέσουν. «Οι θάνατοι που έχουν αναφερθεί δείχνουν ότι κάποιοι καταναλωτές συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το προϊόν όταν τα παιδιά είναι πλέον σε ηλικία να μπορούν αν γυρίζουν και χωρίς να χρησιμοποιούν το σύστημα συγκράτησης με ιμάντα τριών σημείων» ανέφερε η εταιρία.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa