Πολιτική

Δριμεία κριτική Καραγκούνη σε Τουλουπάκη για τη σκευωρία Novartis

Ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης αναφέρθηκε στον εξωδικαστικό συμβιβασμό που έγινε στην Αμερική για την υπόθεση Novartis και το χαρακτήρισε ως  «χαστούκι σε όσους χωρίς στοιχεία ενέπλεξαν 10 πολιτικά πρόσωπα σε έναν κυκεώνα λάσπης».

«Έχουμε μια νομική πραγματικότητα που λέει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση. Το πρακτικό αφορά αποκλειστικά και μόνο υπερσυνταγογράφηση» είπε ο κ. Καραγκούνης μιλώντας στο ΘΕΜΑ FM.

Όπως εξήγησε από το πρακτικό προκύπτει ότι «δεν έγινε ποτέ έρευνα στις ΗΠΑ για πολιτικά πρόσωπα» υπενθυμίζοντας ότι «εμείς (σ.σ. ο κ. Καραγκούνης είναι μέλος της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis) ζητήσαμε να δούμε τα έγγραφα του FBI και ποτέ δεν μας τα έστειλαν στην προανακριτική».

Παράλληλα πρόσθεσε, ότι η κυρία Ελένη Ράικου «έχει καταθέσει ότι έχει βρει 28 εκατ. ευρώ σε λογαριασμούς από αθέμιτες πρακτικές και αντί να εξετάζουμε αυτό φτάσαμε να ασχολούμαστε με 10 πολιτικά πρόσωπα» τονίζοντας ότι «πολλές από αυτές τις υποθέσεις που αφορούν γιατρούς είναι στα όρια ή έχουν παραγραφεί».

Σχολιάζοντας την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καραγκούνης είπε ότι «αυτό που κάνει ακόμα και σήμερα, αντί να πουν “συγγνώμη”, ρίχνει σκιά στη δημοκρατία»

«Έχουμε φτάσει στο σημείο η αρμόδια εισαγγελέας Διαφθοράς που έχουν την υπόθεση να την εξετάζουν να έχουν κληθεί από αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου για το πώς έχουν χειριστεί την υπόθεση» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa