Οικονομία

Δόμνα Μιχαηλίδου: Εξετάζουμε αν το επίδομα θα πάει σε πιο πολλούς εργαζόμενους

Ανοιχτά άφησε τα περιθώρια η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου να πάρουν το έκτακτο επίδομα λόγω κορωνοϊού περισσότεροι εργαζόμενοι.

Η υφυπουργός Εργασίας μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» για τις εξελίξεις που επιφέρει ο κορονοϊός στην αγορά εργασίας και τις κινήσεις ενίσχυσης που προωθεί η κυβέρνηση.

Η κ. Μιχαηλίδου εξήγησε ότι η πλατφόρμα για την καταβολή του επιδόματος των 800 ευρώ έχει ανοίξει, ενώ έχουν δοθεί οι κατάλληλες οδηγίες σε εργοδότες και εργαζόμενους για τη συμπλήρωση των σχετικών αιτήσεων.

Επίσης, η υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι εξετάζεται η επέκταση του μέτρου σε περισσότερες κατηγορίες εργαζομένων. «Εργαζόμαστε εντατικά και μεταβάλλουμε συνεχώς τους κλάδους που εντάσσονται στα μέτρα ενίσχυσης», ανέφερε χαρακτηριστικά, ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμα με σιγουριά ποιοι κλάδοι θα μπουν στα μέτρα ενίσχυσης.

Σε σχέση με τις εξελίξεις στα εργασιακά και τη δυνατότητα που έχουν οι εργοδότες των οποίων οι επιχειρήσεις παραμένουν ανοιχτές για εφαρμογή της 15νθήμερης απασχόλησης των εργαζομένων, η Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε ότι είναι ένα μέτρο από την εποχή της δεκαετίας του ’90 και έχει σκοπό να βοηθήσει ώστε να μην κλείσουν οι επιχειρήσεις.

Δείτε τις δηλώσεις της υφυπουργού 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

 



 

 

 

Karfitsa