Παρασκηνιακά Πολιτική

Δύο οι «γραμμές» για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – «Πλακώνονται» οι πτέρυγες Σκουρλέτη-Παππά

Μάχη υπάρχει ανάμεσα στις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ για το πως θα γίνει η διεύρυνση του κόμματος, στην οποία έχει αναφερθεί ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, ο Νίκος Παππάς, στενός συνεργάτης του προέδρου του κόμματος υποστήριξε στο ΑΠΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε στη διεύρυνσή του όταν από το 2012 γιγαντώθηκαν τα ποσοστά του ξεπερνώντας την εκπροσώπηση του στενού πυρήνα των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματος.

«Ιστορικό παράδοξο»

«Αργήσαμε 7 χρόνια να ανοίξουμε τις πόρτες του κόμματος για τον κόσμο. Πρέπει να λύσουμε το ιστορικό παράδοξο: Ένα κόμμα που παίρνει περί τις 2 εκατομμύρια ψήφους να αριθμεί περί τα 30.000 μέλη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός ψηφιακής πολιτικής που ανήκει στην ομάδα στελεχών που επιδιώκουν την μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα όμως, ο Νίκος Παππάς, μοιάζει να ανταλλάσσει επιχειρήματα με τον Γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος απαντώντας στο ζήτημα της διεύρυνσης λέει κι αυτός «ναι μεν, αλλά». Με πολύ προσεκτικές διατυπώσεις ο Πάνος Σκουρλέτης περιγράφει και τι δεν πρέπει να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τον «μετασχηματισμό» του. Για τον γραμματέα του κόμματος, η μαζικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια ουδέτερη, ούτε ποσοτική διαδικασία αλλά κυρίως μια βαθύτατα πολιτική παράμετρος.

«Δεν θα πρέπει λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, σ’ αυτή τη διαδικασία ούτε να αλλάξει τις βασικές αρχές της ταυτότητάς του (ο ΣΥΡΙΖΑ) επισημαίνει στο δημόσιο ραδιόφωνο ο Π. Σκουρλέτης εκτιμώντας ότι όλοι στην Κουμουνδούρου καταλαβαίνουν ότι «δεν είναι ελκτική η προοπτική της σοσιαλδημοκρατικοποίησής του, ούτε, προφανώς, κάτω από τις ανάγκες μιας αντιπολιτευτικής τακτικής να γυρίσει σε μια στείρα, ισοπεδωτική, αντιπολιτευτική ρητορική που απλά και μόνο θα προσπαθεί να χαϊδεύει τα αυτιά του κόσμου».

Στο ίδιο δημοσίευμα ξεκαθαρίζεται πάντως ότι όλες οι πτέρυγες συμφωνούν για αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ με το «καλημέρα σας».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa