Πολιτική

Δύο χρόνια με αναστολή στον Καρατζαφέρη για συκοφαντική δυσφήμηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη

Γιώργος Καρατζαφέρης

Σε ποινή διετούς φυλάκισης με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση εναντίον της τωρινής υφυπουργού Εσωτερικών, Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

Πρόκειται για αδίκημα που ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διέπραξε πριν από πέντε χρόνια, όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή της η υφυπουργός, η οποία υπήρξε από την περίοδο εκείνη βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Στην αδικοπραξία προέβη -όπως παραδέχτηκε- διότι είχε ενοχληθεί από έλεγχο που ασκούσε η τότε βουλευτής για την επέκταση της τηλεοπτικής άδειας του σταθμού του από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά και για το αμφισβητούμενο δικαίωμα συμμετοχής συνεργάτιδάς του σε διοικητικό συμβούλιο φορέα», αναφέρει η ανακοίνωση της υφυπουργού, εξηγώντας περαιτέρω ότι ο κ. Καρατζαφέρης, σε εκπομπές που έκανε ο ίδιος στο κανάλι του, «είχε διαδώσει συκοφαντικές πληροφορίες σχετικά με την ακεραιότητα του χαρακτήρα της κ. Χρυσοβελώνη και ειδικότερα για τον τρόπο άσκησης του επαγγέλματός της ως δικηγόρου στη Μαγνησία.

Το γραφείο της υφυπουργού Εσωτερικών συμπληρώνει ότι «Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι όσα είχε αναφέρει ο Γ. Καρατζαφέρης ήταν αναληθή και ότι τα διέδιδε ενώ ο ίδιος γνώριζε ότι ήταν αναληθή και πως θα την πλήξουν πολιτικά και επαγγελματικά. Αυτά τουλάχιστον ανέφερε ο εισαγγελέας της έδρας, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα απολύτως ελαφρυντικό που πρότεινε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Με την εισαγγελική πρόταση συντάχθηκε το δικαστήριο, επιβάλλοντας την προαναφερόμενη ποινή».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa