Άρθρα Ζαχαρίας Ζούπης

Είναι ικανοί για όλα

Εκατό νεκρούς στο Μάτι, που καταστράφηκε, και άλλους 25 στη Μάνδρα μετράμε στη θητεία της κας Δούρου, η οποία διεκδικεί να είναι ξανά περιφερειάρχης Αττικής. Ενώ κάηκαν ή πνίγηκαν τόσοι άνθρωποι, μέσα σε συνθήκες πολιτικής και επιχειρησιακής ανικανότητας και ανευθυνότητας, δεν ακούσαμε μια συγγνώμη, δεν είδαμε ένα δάκρυ από την κα Δούρου. Αντίθετα είδαμε μια ανεύθυνη, αδίστακτη να μας λέει ότι στοχοποιήθηκε επειδή είναι γυναίκα!

Θράσος, κυνισμός, πολιτική αθλιότητα, χονδροπετσιά. Κι όμως, την είδαμε να δακρύζει όταν την υπερασπιζόταν με την ομιλία του ο Α. Τσίπρας. Ποιος είναι ο κ. Τσίπρας; Είναι ασφαλώς ο πρωθυπουργός μας. Είναι όμως και ο επικεφαλής εκείνης της θεατρικής παράστασης εκείνη την Δευτέρα το βράδυ που, τη στιγμή που καίγονταν άνθρωποι, αυτός και διάφοροι δήθεν ευαίσθητοι και δήθεν αριστεροί συσκέπτονταν και μας κορόιδευαν, συζητώντας αν θα έχει αέρα το επόμενο πρωί και πώς θα παρέμβουν. Δίπλα του ένα σύνολο στελεχών και Υπουργών που γνώριζαν ότι ήδη υπήρχαν νεκροί. Δίπλα του ο κ. Σκουρλέτης που τότε ήταν υπουργός Εσωτερικών και, ως εκ τούτου, υπεύθυνος συνολικά για την Πολιτική Προστασία.

Αυτή η παρέα –αναφέρομαι προφανώς στην ηγετική ομάδα– τελικά δακρύζει αν φοβάται ότι μπορεί να της καταλογιστούν ευθύνες ή να χάσει την εξουσία της. Αυτό ακριβώς είναι. Μια παρέα δίχως αρχές, ιδεολογία και πολιτική, που κυβερνάει με βάση τα συμφέροντά της, την εξουσία της, για την οποία είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα, να πουν ωμά ψέματα, να λαϊκίσουν μοναδικά, να ενοχοποιήσουν τον οποιοδήποτε χωρίς στοιχεία, να καλύψουν τον κάθε Πετσίτη που τους συντόνιζε τις business, να φορέσουν μάσκες μιας ανέξοδης και μοδάτης Αριστεράς. Θυμάστε τα περίφημα «λιάζονται και μετά εξαφανίζονται» της γνωστής αντιρατσίστριαςκαςΧριστοδουλοπούλου; Δεν την άκουσα από τότε να πει κάτι για το στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μόρια, όπου χιλιάδες αποκαμωμένοι, εξαντλημένοι άνθρωποι υποφέρουν και απέναντί τους έχουν μια ανάλγητη κυβέρνηση που από τη μία αδυνατεί να απορροφήσει εκατομμύρια ευρώ εγκεκριμένα κονδύλια για την Ελλάδα και από την άλλη κατασπαταλά εκατομμύρια μέσα από κακοδιαχείριση και πάρτι κάποιων ΜΚΟ που ελέγχονται από διεθνείς αρχές.

Τα ίδια και με το σκάνδαλο Novartis. Η σκευωρία καταρρέει μέρα με τη μέρα όλο και πιο εμφαντικά, εκθέτοντας τους αντιδημοκράτες, επικίνδυνους εγκεφάλους της. Αφού στήσανε το σκηνικό στη Βουλή με 10 κορυφαία στελέχη να σπιλώνονται, τώρα βάζουν στο αρχείο την υπόθεση για τέσσερις και μάλλον ακολουθούν άλλοι τέσσερις. Δεν βρήκαν πουθενά περίεργα ποσά, αν και άνοιξαν όλους τους λογαριασμούς, δεν βρήκαν καν ίχνος ροής χρήματος μέσα από περίεργες διαδρομές. Δεν ζητάνε όμως και πάλι συγγνώμη. Δεν έχουν μάθει να φέρονται με έναν στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό. Κράτησαν ανοικτό το θέμα Λοβέρδου, γιατί έτσι ήθελαν ουσιαστικά. Δεν κατανοούν ότι όλα αυτά θα τα πληρώσουν, όχι γιατί κάποιοι είναι ρεβανσιστές,αλλά γιατί κάποιοι τουλάχιστον θα θέλουν να ξεκαθαρίσουν κάθε σκιά που το καθεστώς θέλει να αφήσει.Το κωμικοτραγικό είναι ότι οι αδέκαστοι δεν έχουν ψάξει αυτό που έψαξαν σε κάθε χώρα που είχε αντίστοιχο σκάνδαλο δηλαδή τους χιλιάδες καταγεγραμμένους γιατρούς που διά της υπερσυνταγογράφησης κέρδιζαν χιλιάδες ευρώ. Είναι επίσης, ότι επί «αδέκαστων» η Novartis έζησε μια από τις καλύτερες χρονικές περιόδους της. Τα νοσοκομεία πλήρωσαν το 2015 (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ)80 εκατ. ευρώ παραπάνω από το 2014, οπότε και κυβερνούσαν οι «διεφθαρμένοι» ακόμα. Και τα επόμενα χρόνια όμως, τα κέρδη της πήγαν μια χαρά (19 εκατ. ευρώ το 2015, 7,6 εκατ. ευρώ το 2016 και 3,5 εκατ. ευρώ το 2017). Για όλα αυτά όμως, καμία κουβέντα.

Αυτά ζούμε από τους σημερινούς κρατούντες που, κατά τα άλλα, μας μιλάνε για το νέο, λανσάρονται ως άφθαρτοι. Διακατέχονται από μια βαθιά αντιδημοκρατική αντίληψη με βάση την οποία όλα επιτρέπονται, όλα είναι ανεκτά για να ελέγξουμε Δικαιοσύνη, Τύπο, θεσμούς κ.λπ. Γι’ αυτό όλα τα πεπραγμένα τους έχουν πείσει, όχι μόνο ότι κορόιδεψαν, ψευδολόγησαν, έκαναν τα εντελώς αντίθετα από όσα είπαν,αλλά και ότι είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Το καλό είναι ότι έχει μείνει λίγος χρόνος στη διάθεσή τους, αφού πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές και η ήττα είναι σίγουρη. Το άσχημο είναι ότι οι κρατούντες μας δεν έχουν μάθει να χάνουν και γι’ αυτό είναι ικανοί για όλα, αλλά και γιατί η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη. Όχι μόνο για να οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη,αλλά και για να αποβάλουν αυτό το αρρωστημένο, τοξικό, διχαστικό κλίμα των τελευταίων χρόνων.

 

του Ζαχαρία Ζούπη

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa