Άρθρα

ΕΒΕΑ: Ένας αιώνας προσφοράς στην ανάπτυξη

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, το μεγαλύτερο Επιμελητήριο της Ελλάδας, συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυσή του. Για έναν αιώνα, το ΕΒΕΑ υπηρετεί την ανάπτυξη του τόπου, εκφράζοντας ένα ξεκάθαρο όραμα: το όραμα μιας χώρας που αντλεί δύναμη από τη δημιουργικότητα, τις ικανότητες και τις φιλοδοξίες των ανθρώπων της. Το όραμα μιας οικονομίας που στηρίζει και αξιοποιεί την ιδιωτική πρωτοβουλία, για να παράγει εθνικό πλούτο και να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή. Το όραμα μιας επιχειρηματικότητας που λειτουργεί με ευθύνη απέναντι στην κοινωνία, που δημιουργεί ευκαιρίες για πρόοδο και ευημερία.

Αυτό το όραμα ήταν που ενέπνευσε τους πρωτοπόρους του Επιμελητηρίου, αλλά και όλους εκείνους που ακολούθησαν, χτίζοντας μέρα με τη μέρα έναν θεσμό με κύρος, με ρόλο και υπεύθυνη συμμετοχή στην προσπάθεια για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου μας. Παρέμεινε σταθερό, στις καλές και στις δύσκολες περιόδους της ιστορίας της Ελλάδας, και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να καθοδηγεί τη δράση όλων όσοι το υπηρετούν.

Χάρη στην καθημερινή, αφοσιωμένη δουλειά των ανθρώπων του, το ΕΒΕΑ δεν έπαψε ποτέ να λειτουργεί ως σταθερός, αξιόπιστος σύμμαχος της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης. Στα σκοτεινά χρόνια της κρίσης, δεν έπαψε στιγμή να βρίσκεται δίπλα στις επιχειρήσεις, να μοιράζεται την αγωνία τους, να αρθρώνει ψύχραιμο, υπεύθυνο και ουσιαστικό λόγο, να προωθεί τη συνεργασία, τη συναίνεση και την ενότητα.

Τώρα, που η Ελλάδα επιχειρεί να οικοδομήσει καλύτερες προϋποθέσεις για την επόμενη ημέρα, το ΕΒΕΑ βρίσκεται και πάλι στην πρώτη γραμμή, συνεχίζοντας να επιτελεί τον ρόλο που αναλογεί στις αξίες και στην ιστορία του. Στηρίζει τις προσπάθειες των επιχειρήσεων και των ανθρώπων τους, με νέες αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με νέα ψηφιακά εργαλεία, με πρωτοπόρες για την Ελλάδα δομές για την υποστήριξη της νεοφυούς, αλλά και της εδραιωμένης επιχειρηματικότητας, για την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Εκφράζει δυνατά και καθαρά τη φωνή της αγοράς, δημιουργώντας διαύλους επικοινωνίας με όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και τις ανάγκες της ελληνικής επιχείρησης, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες άσκησης της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Υπηρετεί με συνέπεια τον ρόλο του θεσμοθετημένου συμβούλου της Πολιτείας, στηρίζοντας με σαφείς και τεκμηριωμένες θέσεις τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος.

Στα χρόνια που έρχονται, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών θα εξακολουθήσει να λειτουργεί ως θεσμική δύναμη παρέμβασης για την ανάπτυξη, για την υγιή επιχειρηματικότητα και την κοινωνική συνοχή. Θα εξακολουθήσει να τιμά την παρακαταθήκη των ιδρυτών του και την προσπάθεια όλων όσοι υπηρέτησαν το όραμά του. Θα συνεχίσει, πάνω από όλα, να τιμά την εμπιστοσύνη των 100.000 και πλέον μελών του.

του Κωνσταντίνου Μίχαλου

Πρόεδρος ΚΕΕΕ και ΕΒΕΑ

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER 


Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa