Επιχειρήσεις Οικονομία

ΕΒΖ: Εκδικάζεται σήμερα η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106β

Εκδικάζεται σήμερα Δευτέρα 22 Ιουλίου η αίτηση για την υπαγωγή της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο άρθρο 106β. Η εταιρία είχε καταγράψει ζημιές άνω των 150 εκατ. ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς από τις αρχές του 2018, επέλεξε να μην αφήσει την εταιρεία να πτωχεύσει, με καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τους πιστωτές, και εκπόνησε σχέδιο για την εξυγίανση της εταιρείας και την επαναφορά των στοιχείων του ενεργητικού σε παραγωγική τροχιά.

Έχουν καταβληθεί οι προηγούμενες οφειλές σε αγρότες σε εργαζόμενους ενώ εάν εγκριθεί το αίτημα, τα στοιχεία ενεργητικού της ΕΒΖ θα μεταφερθούν σε όχημα ειδικού σκοπού (SPV) της Τράπεζας Πειραιώς.

Ο σχεδιασμός για την επόμενη ημέρα προβλέπει ότι οι παραγωγικές μονάδες θα επιστρέψουν σε δραστηριότητα, “καθαρές” από υποχρεώσεις και θα είναι δυνατόν να αξιοποιηθούν μέσω πώλησης ή εκμίσθωσης από επιχειρήσεις που θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις και θα τις χρησιμοποιήσουν για παραγωγικούς σκοπούς, όπως η παραγωγή ζάχαρης ή άλλες εργασίες.

Στην αντίθετη περίπτωση, της μη υπαγωγής στο 106β, η εταιρεία θα οδηγηθεί σε πτώχευση, με αποτέλεσμα για το απώτερο μέλλον να είναι αδύνατη η επαναφορά σε παραγωγική τροχιά των εργοστασίων, σε βάρος αγροτών και πιστωτών της εταιρείας.

Πηγή: sofokleousin.gr

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa