Κοινωνία

Εγκαταλείπει τη Γέφυρα η οικογένεια του 14χρονου δράστη

Μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακρίτριας να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος δράστης της αποτρόπαιης δολοφονίας του συνομήλικου φίλου του, Τάσου, η οικογένειά του βρίσκεται στο πλευρό του παρέχοντας του κυρίως ψυχολογική υποστήριξη.

Ο συνήγορος του δράστη μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του και τη δικαστική απόφαση που ελήφθη τόνισε, αναφερόμενος στο μέτρο της απαγόρευσης διαμονής του 14χρονου στη Γέφυρα, ότι «δεν υπάρχει χιλιομετρικός περιορισμός. Βεβαίως πρόθεση του κυρίου εισαγγελέα και της κυρίας ανακρίτριας που επέβαλαν τον συγκεκριμένο όρο ήταν προφανώς να μην βρεθεί το παιδί στον τόπο του συμβάντος και για την δική του ασφάλεια αλλά και για να μην οξύνονται τα πνεύματα», επισημαίνει ο δικηγόρος του 14χρονου.

«Οι γονείς δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο χωριό και θα παραμείνουν δίπλα στο γιο τους. Είναι μια οικογενειακή τραγωδία η οποία τους έχει συγκλονίσει αφού με την οικογένεια του θύματος διατηρούσαν φιλικές σχέσεις» σημείωσε ακόμη ο δικηγόρος του 14χρονου. Παράλληλα, ο συνήγορος του δράστη διέψευσε τις φήμες που ήθελαν τον 14χρονο να είχε επιδείξει βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε ζώα κατά το παρελθόν.

Από τη στιγμή που ένας από τους περιοριστικούς όρους είναι η απαγόρευση διαμονής στο χωριό τους, Γέφυρα Θεσσαλονίκης, όπου και έγινε το έγκλημα, οι γονείς του 14χρονου ζήτησαν από συγγενικά τους πρόσωπα να μεταβούν στο σπίτι τους και να τους φέρουν τα απαραίτητα για τις πρώτες νύχτες μακριά από αυτό.

Οι πρώτες πληροφορίες που φτάνουν είναι συγκεχυμένες, καθώς άλλες κάνουν λόγο για επιθυμία των γονέων να μετακομίσουν σε κάποιο χωρίο κοντά στη Γέφυρα ενώ άλλες αναφέρουν πως θα εγκατασταθούν σε κάποια πόλη για να χαθούν στο ανώνυμο πλήθος και να μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους υπό τις νέες συνθήκες που επέφερε το τραγικό συμβάν.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa