Άρθρα Λουκάς Γεωργιάδης

Εθνική κινητοποίηση για να ξαναπάρει… μπρος η χώρα

Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε για τα έργα και τις ημέρες της πιο ανάξιας κυβέρνησης που πέρασε από τον τόπο. Μιας κυβέρνησης που εν καιρώ ειρήνης προκάλεσε αναίτια τη μεγαλύτερη οικονομική ζημία στη χώρα. Μία ζημία που ξεπερνά τα 200 δισ. ευρώ στην οικονομία, ενώ ανυπολόγιστο είναι το τίμημα από τη διάβρωση των θεσμών και την αποδόμηση κρίσιμων πυλώνων της καθημερινότητας και της κανονικότητας της χώρας.

Οι σημερινοί κυβερνώντες (και δεν εννοούμε μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τους ΑΝΕΛ…) ζημιώνουν, ισοπεδώνουν, αμαυρώνουν, διαλύουν, καταστρέφουν, προκαλούν, λοιδωρούν, διχάζουν, συκοφαντούν. Αποτελούν μνημείο αναξιοπιστίας και τραυματίζουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Κανείς δεν μπορεί να μας πάρει στα σοβαρά όταν ηγούνται της χώρας οι σημερινοί τύποι. Δυστυχώς, η τσίπα είναι μια λέξη που λείπει από το λεξιλόγιό τους. Είναι οι πρόθυμοι καταστροφείς που μάλιστα… χαίρονται. Έχουν άγνοια των συνεπειών των πράξεών τους ή γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν; Και βέβαια γνωρίζουν τι κάνουν, όπως και τι έχουν προκαλέσει.

Οι πολίτες της χώρας πρέπει να συνειδητοποιήσουν τι συνέβη το 2015 και τι συμφορά μάς έχει βρει. Διέλυσαν τις θετικές προοπτικές της οικονομίας όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί το 2014 και έσπρωξαν τη χώρα στον γκρεμό με τις ανοησίες περί «περήφανης διαπραγμάτευσης». Υποθήκευσαν το μέλλον για δεκαετίες, κατά τρόπο κουτό και ηλίθιο. Η συσσωρευμένη ζημία σε όλα τα επίπεδα είναι ανυπολόγιστη, ενώ κάθε μέρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας γεγονότα που αποδεικνύουν τη βαθιά διαφθορά, την ανηθικότητα και τη σήψη που χαρακτηρίζει τους σημερινούς κυβερνώντες. Ακόμη πιο λυπηρό είναι το γεγονός ότι εξακολουθούν και τους υποστηρίζουν αρκετοί από τους συμπολίτες μας. Εκεί είναι ίσως η μεγαλύτερη ξεφτίλα. Να ανέχεσαι τους καταστροφείς τους μέλλοντός σου και των ονείρων που έχουν τα παιδιά τους.

Αναμφίβολα δεν μπορούμε να φέρουμε τον χρόνο πίσω και, ως εκ τούτου, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε τις εκλογές ώστε να σταλεί ένα μήνυμα συντριβής στους σημερινούς ανεκδιήγητους τύπους. Η αρχή πρέπει να γίνει με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές και η ταφόπλακα πρέπει να έρθει στις εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές. Η επόμενη μέρα θα αποτελέσει μια μεγάλη πρόκληση όχι μόνο για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που φαίνεται ότι θα ηγηθεί, αλλά και για το σύνολο της κοινωνίας.

Απαιτούνται εθνική συστράτευση και γενική κινητοποίηση των υγιών δυνάμεων της παραγωγής, της εργασίας και της δημιουργίας. Τα παράσιτα και οι σαμποτέρ της προόδου της χώρας πρέπει να μπουν οριστικά στο περιθώριο. Πλησιάζει η ώρα όπου οι χρήσιμοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να ξαναπάρει μπρος η χώρα.

 

του Λουκά Γεωργιάδη

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa