Πολιτική

Εθνική συνεννόηση για το προσφυγικό ζητά η Όλγα Κεφαλογιάννη

Ως «μείζον εθνικό θέμα το οποίο έχει έρθει για να μείνει» αναφέρθηκε στο προσφυγικό η Όλγα Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας την ανάγκη να υπάρξει εθνική συνεννόηση για την αντιμετώπισή του.

Σε συνέντευξή της, η βουλευτής Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως η κυβέρνηση η οποία, όπως λέει, παρέλαβε χάος αλλάζει πολιτική και σύντομα θα υπάρξει ένα δομημένο σύστημα διεθνούς προστασίας, το οποίο αυστηροποιεί και επισπεύδει τις διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου. Παράλληλα, όπως επισημαίνει, όποιος δεν δικαιούται άσυλο θα μεταφέρεται σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα, μέχρι την επιστροφή του.

Σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα

«Η πολιτική αυτή σύντομα θα αρχίσει να έχει αποτελέσματα και σε κάθε περίπτωση καλούμε όλο το πολιτικό φάσμα να στηρίξει αυτή την εθνική προσπάθεια» δηλώνει η κ. Κεφαλογιάννη προσθέτοντας πως οι Έλληνες οι οποίοι και αγκαλιάζουν τους πρόσφυγες που έρχονται στη χώρα μας πρέπει να δείξουν την αλληλεγγύη τους και στους κατοίκους των νησιών που έχουν επωμιστεί ένα δυσανάλογο βάρος.

Η «γαλάζια» βουλευτής υπογραμμίζει πως στη Νέα Δημοκρατία δεν υπάρχουν αντίθετα πολιτικά μηνύματα, τονίζοντας πως η παράταξη έχει δώσει τη δική της μάχη, ενάντια στον λαϊκισμό, όποια μορφή και αν έχει αυτός.

Σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται για χρήση βίας από την αστυνομία στα πανεπιστήμια η πρώην Υπουργός λέει πως η κυβέρνηση εφαρμόζει τους νόμους.

«Οι νόμοι θα εφαρμόζονται και στα πανεπιστήμια. Ιδίως όταν αφορούν ομάδες ατόμων που έχουν δημιουργήσει μέσα στα ιδρύματα ένα χώρο ανομίας και παραβατικότητας» τονίζει, ασκώντας κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa