Κοινωνία

Εισαγγελέας και ΕΔΕ για τις απαράδεκτες δηλώσεις Μπαλάσκα σχετικά με τα «σκουπίδια» των Εξαρχείων

Με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου, Μιχάλη Καραμαλάκη, διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Αθηνών οι σημερινές δηλώσεις συνδικαλιστή αστυνομικού, με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τεσσάρων υπό κατάληψη κτηρίων στην περιοχή των Εξαρχείων.

Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Ο λόγος γίνεται για τον αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Σταύρο Μπαλάσκα, ο οποίος, μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, αποκάλεσε «σκόνη με ενοχλητικό χαρακτήρα» τους πρόσφυγες που εντοπίστηκαν σήμερα στα Εξάρχεια και «σκουπίδια» άλλους καταληψίες που παραμένουν στην περιοχή, σε άλλα 10 υπό κατάληψη κτήρια.

Σύμφωνα με τον συνδικαλιστή, «εκκίνησε μια αθόρυβη, νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία, και αυτή σιγά-σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια μέσα από τα Εξάρχεια, προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της αστυνομίας».

Παρόλο που οι δημοσιογράφοι της εκπομπής που τον φιλοξενούσαν, τον ξαναρώτησαν για να ξεκαθαρίσει ότι δεν εννοεί τους ανθρώπους, αυτός συνέχισε στο ίδιο μοτίβο.

«Δεν εννοούμε αυτούς τους ανθρώπους που αποτελούν μια σκόνη, η οποία μπορεί να έχει ενοχλητικό χαρακτήρα, αλλά δεν έχει έναν καίριο χαρακτήρα για τα Εξάρχεια. Εννοούμε τα πραγματικά σκουπίδια στις άλλες δέκα καταλήψεις που είπε ο κ. Σπυρόπουλος, τις οποίες τις έχουν σκληροί ποινικοί, τις έχουν ακροαριστεροί, ακροαναρχικοί, άνθρωποι ιδιαίτεροι. Όταν θ’ αρχίσουμε να μπαίνουμε και εκεί, τότε θα έχει πολύ δημοσιογραφικό ψωμί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μπαλάσκας.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER