Κοινωνία

Εισαγγελική έρευνα για τις «ομάδες πίεσης» κατά δικαστών

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

Οι καταγγελίες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την ύπαρξη «ομάδων πίεσης» που προβαίνουν σε διαδικτυακές αναρτήσεις σε βάρος δικαστικών λειτουργών που χειρίζονται υποθέσεις επιμέλειας ανηλίκων, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενες πράξεις σε βάρος δικαστών.

Η εισαγγελική έρευνα, την οποία θα διενεργήσει ο Εισαγγελέας Γιώργος Νούλης, διατάχθηκε μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για «μαύρες λίστες» δικαστικών λειτουργών με προτροπές για ομαδικές αναφορές σε βάρος τους, αλλά και οι ανοιχτές επιστολές δήθεν αγανακτισμένων πολιτών που απευθύνονται στον Πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αποκλειστικός σκοπός των εν λόγω «ομάδων πίεσης» είναι να επηρεάσουν με τρόπο αθέμιτο τους δικαστικούς λειτουργούς ακόμη και να τους εκβιάσουν προκειμένου να πετύχουν αρεστές για αυτούς αποφάσεις.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER