Παρασκηνιακά

Εισαγγελική έρευνα για τον Πετσίτη!

Στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνουν οι καταγγελίες για το ρόλο του Μανώλη Πετσίτη, του προσώπου που φέρεται να διατηρούσε στο παρελθόν στενές σχέσεις με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα δημοσιεύματα γύρω από την υπόθεση Πετσίτη προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, καθώς τον εμφανίζουν  να λειτουργεί υπέρ της εταιρείας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και να έχει ζημιώσει την ΔΕΠΑ με περισσότερα από 120 εκατ. ευρώ.

Τα επίμαχα δημοσιεύματα διαβιβάστηκαν πριν από λίγες ημέρες από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην εισαγγελία Πρωτοδικών με παραγγελία για την διερεύνησή τους.

Με τη σειρά του ο προϊστάμενος Ευάγγελος Ιωαννίδης αφού τα μελέτησε, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις και ποιες.

Παράλληλα, σύμφωνα με το iefimerida.gr, διαβίβασε τα ίδια δημοσιεύματα στην ανάκριση ώστε να συσχετιστούν σε δύο έρευνες που είναι εκκρεμείς στην ανάκριση:

Την υπόθεση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΑ, Θ. Κιτσάκου, εις βάρος του οποίου έχει ασκηθεί κακουργηματική δίωξη για τα χρέη της ELFE του Ομίλου Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ.

Την υπόθεση που αφορά τα χρέη της λιπασματοβιομηχανίας ELFE συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προς τη ΔΕΠΑ.

Για την εν λόγω υπόθεση ασκήθηκε δίωξη μετά από μήνυση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου κατά του επιχειρηματία και 11 ακόμη προσώπων για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου καθώς και για  σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την απάτη σε βάρος του Δημοσίου. Σύμφωνα με τη μήνυση, οι καταναλώσεις αερίου της ELFE από τη ΔΕΠΑ καλύπτονταν τα τελευταία δύο χρόνια αποκλειστικά με μεταχρονολογημένες επιταγές.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa